Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Eldsjälarna som driver Ale framåt

Föreningsgalan är tillfället då vi hyllar några av alla de fantastiska föreningar och eldsjälar som driver kultur- och idrottslivet i Ale framåt. I onsdags anordnades galan i Ale Kulturrum och under några veckor uppmärksammas pristagarna här på ale.se. Först ur är Robert Berntsson från Smyrnakyrkan Älvängen som under galan vann pris för årets eldsjäl.

– Han betyder jättemycket, framför allt att han har hjärta för människor från olika delar av vår värld. Hans energi smittar verkligen av sig på oss andra, säger Hélene Lundkvist, barn- och ungdomsledare på Smyrnakyrkan Älvängen.

Robert Berntsson har engagerat sig för att integrera kommunens nyanlända och gjort stora insatser för att integrera över 30 kvotflyktingar i svenska samhället. Insatserna har handlat om att införskaffa möbler, kontakta skola och myndigheter, arrangera skjuts och bana väg för möten med andra kommuninvånare.

– Ganska fort när vi fick samtal från kommunen om att det behövdes hjälp för de här människorna så engagerade sig Robert och hans fru Maria. Roberts engagemang har inte bara varit att få dem till församlingen, utan att få livet stort att fungera för dem, säger Anders Svedstam, pastor och föreståndare för Smyrnakyrkan Älvängen.

Här kan du se sändningen från Föreningsgalan i dess helhet.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den