Länk till startsidan

Artikeln publicerades kl

Västtrafik testar säker cykelparkering för bilister i Bohus

Går det att locka fler bilister att cykla till pendelparkeringen om det finns en säker plats att lämna cykeln på? Det vill Västtrafik, tillsammans med Ale kommun och 25 utvalda bilister, ta reda på tillsammans.

Foto: Ed Sweetman, Mostphotos

Med början i april och några veckor framåt kommer det att stå ett antal låsbara och blåfärgade cykelboxar på Bohus station.

Testet är en del av ett pilotprojekt där Västtrafik testar olika sätt att göra det enklare att kombinera resor med cykel och kollektivtrafik. Just det här testet görs tillsammans med en utvald grupp med pendlare som brukar lämna bilen på stationen för att resa vidare med buss eller tåg.

Vill du vara med?

Nu söker vi dig som har en egen cykel och kan tänka dig att trampa till stationen. Du parkerar den tryggt och säkert med hjälp av en app i en av de låsbara cykelboxarna. Boxen reserverar du innan du åker hemifrån. Cykeln parkeras i boxen som kan låsas med hjälp av appen. I boxen finns även plats för cykelhjälm och några småsaker.

Det här är ett test som Ale kommun gör tillsammans med Västtrafik. Vi vill ta reda på om säkra ställen att parkera cykeln på kan locka fler att rulla hållbart hela vägen. Testet startar i april och pågår under några veckor.

Säker box för cykeln – test i Bohus | Västtrafik (vasttrafik.se) Länk till annan webbplats.

Mer information om hur Västtrafik jobbar med att locka fler att resa hållbart hela vägen hittar du här vasttrafik.se/mobilitet Länk till annan webbplats.

Informationsägare: Kommunikationsenheten