Länk till startsidan

Artikeln publicerades kl

“Det största som kulturskolan gjort”

Musikalen Trollkarlen från Oz, i uppsättning av Ale kulturskola, har i helgen premiär på Ale kulturrum i Nödinge och nästan alla biljetter är sålda till de fem föreställningarna.

Barn utklädda på scen

– Det finns ett jätteintresse, säger Tomas Eriksson, chef för kulturskolan i Ale kommun.  

Under fem föreställningar plus genrep kommer totalt nästan 1400 personer få möjlighet att se den kända musikalen av L. Frank Baum, i Ale kommuns tappning. Premiären är nu på söndag 14 april och sedan kommer det bli två ytterligare publika föreställningar under söndagen och måndagen. Förutom de tre publika föreställningarna har man också två särskilda skolföreställningar dit alla elever från årskurs 3–5 i kommunen är bjudna, totalt över 500 elever.

– Det är en väldigt känd musikal och en väldigt stor satsning som vi gör. Ambitionen har varit att nå inte bara anhöriga utan också allmänheten på ett bredare plan och allt tyder på att vi lyckats med det, säger Tomas Eriksson.  

I uppsättningen Trollkarlen från Oz möts en rad olika konstformer och alla kulturskolans inriktningar har varit involverade. Förutom musikal, dans, teater och musik också bild och film då eleverna gjort videoproduktioner som rullar under föreställningen samt en utställning med temat “Yellow brick road” som visas i samband med föreställningarna på glasväggen vid biblioteket utanför Teatern. Över 100 barn och alla kulturskolans pedagoger är involverade i jätteprojektet.

– Det här är utan tvekan det största som Ale kulturskola gjort någonsin. Vi har jobbat med musikalen hela läsåret och under våren repeterat nästan varje vecka. Det är enormt kul att se alla enas kring en sådan här produktion och jag är glad och stolt över att vi kan erbjuda Aleborna den här upplevelsen.  

Informationsägare: Kommunikationsenheten