Länk till startsidan

Artikeln publicerades kl

Nätverk för förstelärare stärker skolan

Nyligen samlades rektorer, utvecklingsledare och förstelärare under en heldag i Surte för att tillsammans skapa ett långsiktigt hållbart nätverk.

""

Foto: Ale kommun

– Målet med en sådan här dag är att alla goda tankar, diskussioner och idéer verkligen skall landa hos barn och elever i Ale kommun och att göra skolan bättre, mer relevant och mer intressant, berättar Pär Holmertz som är rektor på DaVinciskolan i Nödinge.

Eftersom våra förstelärarna är utspridda över hela kommunen och har en ganska stor arbetsbelastning i sitt grunduppdrag så har det varit en utmaning att få till den här dagen. Det har varit på tal länge men nu kunde gruppen äntligen träffas för att utbyta tankar och idéer.

– Jag tycker det är väldigt intressant och lärorikt att få träffa andra förstelärare och se andra verksamheter och få nya perspektiv, säger Gordana Gustafsson från Aroseniusskolan som dagen till ära fått träffa kollegan Antonina Melnikova från Ala Gymnasium för första gången.

– Vi har ju längtat efter att få samverka lite mer, fortsätter Antonina. Vi tror att vi gynnas otroligt mycket av att lära känna varandra lite bättre.

Informationsägare: Kommunikationsenheten