Länk till startsidan

Artikeln publicerades kl

Öppet hus på Ale gymnasium

Lördagen den 20 januari kl 10.00-13.00 har vi på Ale gymnasium öppet hus för dig som vill veta mer om vår yrkesintroduktion (IMY). På Ale gymnasium har vi yrkesintroduktionsprogram till barnskötare, vårdbiträde, industriarbetare och husbyggnad/träarbetare.

Lärare och elever

Foto: Plattform/Scandinav

På öppet hus kommer du att få träffa lärare och övrig personal som berättar om skolan. Vi kommer att visa upp våra fina klassrum och verkstäder.

Tid och plats för öppet hus

Tid: Lördag 20 januari kl 10.00-13.00

Plats: Industrivägen 1 i Nol

Våra yrkesintroduktionsprogram

Vet du vilket yrke du drömmer om men är inte behörig att söka till ett yrkesprogram på gymnasiet? Då kan yrkesintroduktion vara rätt för dig. Här utbildar du dig direkt till ett jobb. Du läser ämnen som hör till ditt yrke samt har praktik på en arbetsplats.

Barnskötare

Du som går utbildningen kan sedan få jobb som förskoleassistent eller barnskötare. Utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska delar.

Mer om programmet till barnskötare

Husbyggnad/träarbetare

Du som går utbildningen kan sedan få jobb med att bygga hus. Utbildningen består av en teoretisk del och en praktisk del.

Mer om programmet inom husbyggnad/träarbetare

Industri

Du som går utbildningen kan sedan jobba med arbete inom det industritekniska området. Utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska delar.

Mer om programmet inom industri

Vårdbiträde

Du som går utbildningen kan sedan få jobb som vårdbiträde. Utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska delar (lärlingsutbildning).

Mer om programmet till vårdbitträde

Informationsägare: Kommunikationsenheten