Länk till startsidan

Artikeln publicerades kl

Hittaut-säsongen är äntligen igång!

Hittaut är en gratis friskvårdsaktivitet där du med hjälp av karta ska finna checkpoints. Det finns checkpoints i fyra olika svårighetsnivåer och de är placerade i stadsmiljö, parker, bostadsområden och tätortsnära skogar. Säsongen pågår till 30 september.

Foto: Svensk orientering.

Välj själv hur du vill ta dig fram

Hittaut är tillgängligt dygnet runt under sommarhalvåret så du kan ge dig ut när det passar dig. Du kan delta på egen hand eller tillsammans med andra. Välj om du vill gå, springa, cykla eller ta dig fram på annat sätt. Vissa checkpoints är placerade längs asfalterade eller hårt packade grusvägar, för att vara tillgängliga med barnvagn, rullstol, permobil, rullator, cykel eller liknande. Dessa är märkta med en rullstol.

Fyra svårighetsnivåer

Det finns checkpoints i fyra olika svårighetsnivåer (orientering.se) Länk till annan webbplats. och de är placerade i stadsmiljö, parker, bostadsområden och tätortsnära skogar.

Appen hjälper dig framåt

Varje checkpoint är markerad i terrängen med rosa Hittaut-logotyp, nummer och bokstavskod. Skapa ett Hittautkonto och registrera koden på de checkpoints du hittar. Då är du automatiskt med i utlottningen av priser. Om du vill kan du utmana en vän, granne eller kollega i Hittaut och följa resultatet i topplistorna på webbplatsen.

Känner du dig osäker på din orienteringsförmåga? Ingen fara, börja med gröna checkpoints – det är dom lättaste. Du kan även aktivera mobilens GPS och ta hjälp av den i appen.

Arrangör

I Ale arrangeras Hittaut av OK Alehof, och finansieringen står Ale kommun för. Årets Hittaut-säsong sträcker sig från 16 april till 30 september.

All information om Hittaut finns på Hittaut i Ale - orientering.se Länk till annan webbplats.

Informationsägare: Kommunikationsenheten