Länk till startsidan

Artikeln publicerades kl

Nu söker Ale unga kommunutvecklare

I en ny satsning söker vi nu ungdomar som vill vara med och utveckla kommunen. Känner du någon som är född 2006, 2007 eller 2008 som är intresserad av ett avlönat uppdrag i sommar?

Ung leende kvinna med hoodie och t-shirt

Foto: Plattform/Scandinav

Att vara kommunutvecklare är ett spännande och roligt uppdrag där man får arbeta med utvecklingsfrågor som rör unga.

– Vi tror det är viktigt att unga på olika sätt är med och påverkar och är delaktiga i kommunens utvecklingsarbete. Vi tror unga vet bäst hur unga har det, vad de vill och hur vi kan nå dem på bästa sätt, säger Sara Johansson, samordnare i Ale kommun.

Inriktningen för de unga kommunutvecklarna är våldsprevention och våld i ungas relationer. Våldsprevention handlar om att förhindra att våld uppstår, alltså att stoppa det innan det händer. Man behöver inte ha några särskilda förkunskaper, utbildning ingår i arbetet. Men vi ser gärna att man har ett intresse och precis som oss tycker att våld i ungas relationer är ett viktigt ämne där vi behöver skapa förändring. Som ung kommunutvecklare blir man en ambassadör och man behöver kunna stå bakom budskapet om alla människors lika värde och allas rätt till ett liv fritt från våld.

Att ta fram information och sprida kunskap till andra unga i kommunen är en stor del av jobbet, som sker i grupp tillsammans med fem andra unga kommunutvecklare. Arbetet kommer att utgå från Nödinge men kan också ske på andra platser i kommunen. Anställningen är en timanställning med lön enligt avtal.

Kvalifikationer

Vi söker de som är födda 2006, 2007 eller 2008, är folkbokförda i Ale kommun och:

  • Har ett intresse för ungdomsfrågor och en vilja att påverka och förändra.
  • Skulle vilja lära sig mer om att jobba med kommunikation, både genom text, bild och film.
  • Kan jobba vecka 25, 26 och 27. Det finns också möjlighet till jobb under en vecka i november.

Ansökan

Låter detta som något för dig eller någon du känner? Jobbet söker man genom att skriva ett personligt brev där vi vill ha svar på följande frågor:

  • Vem är du? Berätta lite om dig själv.
  • Vilket år är du född?
  • Varför är du intresserad av det här uppdraget?
  • Hur skulle du kunna bidra?
  • Är det något särskilt om dig som är bra för oss att veta?
  • Kontaktuppgifter

Maila ansökan till: ungiale@ale.se.

Sista dag för ansökan är söndag 21 april.

Ale kommun behandlar dina personuppgifter när du kommunicerar via e-post med oss. Du kan läsa mer om dina rättigheter och hur Ale kommun behandlar personuppgifter på ale.se/personuppgifter. Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Informationsägare: Kommunikationsenheten