Länk till startsidan

Artikeln publicerades kl

– Det är mycket tummen upp när vi kommer

Nu är våra medarbetare på Gata- och parkenheten i full färd med att sopa upp grus och plocka skräp i kommunen. Vi tog rygg på Tony Hansson när han var ute och sopade på Garnvindeskolan i Skepplanda.

Traktor med gatsopare på asfalt

Foto: Ivar Huntington/Ale kommun

I år började gatstädningen i kommunens norra delar förra veckan, för att nästa år börja i söder. Varje år sopar våra medarbetare upp ca 200 ton grus och flis från gator och kommunala ytor. Först ut är gångbanor och allmänna ytor som förskolor, skolgårdar och pendelstationer, och arbetet avslutas med sopning av vägarna. Gatstädningen tar omkring sex veckor och räknas vara klart i slutet av april eller i början av maj.

– Folk är oftast väldigt nöjda när vi kommer. Vi försöker hålla ordning och reda på utemiljön, plockar papper och skräp. Det märks ju direkt när vi inte gör det, säger Tony Hansson.

Du kan också hjälpa till själv att hålla efter och se till så vi har det snyggt och rent i kommunen. Om du inte tar med dig skräpet hem så finns papperskorgar utplacerade där det behövs. Våra medarbetare städar kring papperskorgarna tre gånger i veckan och tömmer dem vid behov.

Ser du en trasig eller full papperskorg eller saknar du något i ditt område? Kontakta gärna vår Gata- och parkenet som du nåt via kontaktcenter på telefon 0303–70 30 00 eller epost kommun@ale.se. Du kan också dygnet runt felanmäla ex. nedskräpning, trasiga gatlampor eller hål i gatan i e-tjänsten Fixa min gata. Länk till annan webbplats.

Tillsammans hjälps vi åt att hålla det rent och snyggt i kommunen!

Informationsägare: Kommunikationsenheten