Länk till startsidan

Artikeln publicerades kl

I dag startar en vecka fri från våld

Att bli slagen, utnyttjad eller kallad för elaka saker är aldrig ok. I dag startar En vecka fri från våld, en nationell kampanjvecka för att uppmärksamma det våldsförebyggande arbete som görs runt om i landet.

Arg ung kvinna visar båda tummarna nedåt

Foto: Dean Drobot/Mostphotos

Under veckan kommer vi lyfta några exempel på hur vi arbetar i Ale kommun och vart du kan vända dig om du behöver hjälp eller stöd.

Är du barn eller ungdom och utsatt för våld finns det flera sätt att få hjälp. Tänk på att det aldrig är ditt fel om någon behandlar dig illa. Här kan du läsa om vart du kan vända dig.

Bland gruppen ungdomar är våld extra vanligt och framförallt i unga parrelationer. Är du ung och osäker på om du är i en bra relation? Kanske är den du är ihop med väldigt svartsjuk eller får dig att må dåligt? På www.ungarelationer.se Länk till annan webbplats. finns stöd och information för dig som är ung.

– Våld kan se ut på många olika sätt. Det handlar inte bara om det fysiska våldet som slag och sparkar. Även elaka kommentarer, taskiga skämt eller att bli kontrollerad av en partner är våld. Det är aldrig okej att bli behandlad illa och det är viktigt att vi agerar mot alla typer av våld, säger Julia Widbom, utvecklingsledare folkhälsa i Ale kommun.

Nyheten är en del av Ale kommuns deltagande i kampanjen En vecka fri från våld, skapat av organisationerna Unizon och MÄN som stödjs av Sveriges Kommuner och Regioner samt Jämställdhetsmyndigheten.

Informationsägare: Kommunikationsenheten