Länk till startsidan

Artikeln publicerades kl

Bibliotekarien Linn brinner för läsning

Visste du att tre av kommunens fyra bibliotek har meröppet? I Surte, Skepplanda och Älvängen kan du som är över 18 år låna böcker och använda flera av bibliotekens tjänster mellan kl 06–21 varje dag, året runt.

Linn Ljungblad, bibliotekarie

Foto: Ivar Huntington/ Ale kommun

– Biblioteken är en demokratisk institution. Det är ett öppet vardagsrum för alla att delta i, och det är gratis. En sådan plats är ganska ovanlig i samhället, säger Linn Ljungblad, bibliotekarie på Nödinge och Älvängen bibliotek. 

Förutom Nödinge och Älvängen finns det i Ale också bibliotek i Surte och i Skepplanda. Där kan du som är 18 år och har ett bibliotekskort låna böcker, men även filmer och spel. På alla kommunens bibliotek finns det också studieplatser där du kan studera, och skrivare om du behöver skriva ut något eller kopiera. Om du har någon fråga är du alltid välkommen att ställa dina frågor till bibliotekarierna. På kommunens bibliotek anordnas också aktiviteter som ex. sångstunder för föräldrar och barn, språkkafé, sagoklubbar och digital hjälp för seniorer.

– Det roligaste med mitt jobb är att träffa alla olika typer av människor. Jag träffar allt från spädbarn som kommer hit och får sin första bok till 90–100 åringar som är storläsare.

Här kan du läsa mer om kommunens bibliotek och skaffa gratis lånekort

Och här hittar du alla aktiviteter som händer på biblioteken Länk till annan webbplats..

I en serie filmer berättar vi vad vi gör i Ale kommun och vilka våra medarbetare är. Fler filmer kan du hitta genom att gå in på facebook eller linkedin och söka på #jobbaiale.

Informationsägare: Kommunikationsenheten