Länk till startsidan

Artikeln publicerades kl

Ale beviljas en miljon för upprustning av Jennylund

Discgolfbana, utegym, nya informationstavlor och förbättrade parkeringsytor. Det är planen som nu sätts i verket efter att Ale kommun blivit beviljade en miljon kronor för utveckling av Jennylunds idrottsplats i Bohus.

Gul discgolfkorg i skogsområde

Foto: Ted Johnsson/Unsplash

– Det är jättekul! Vi jobbar för att skapa fler roliga aktiviteter som kan bidra till en meningsfull fritid för Aleborna och det här gör ju Jennylund till ett ännu mer attraktivt område, säger Emma Kronberg, verksamhetsutvecklare på Ale kommun.

Jennylund är idag kommunens största samlade motions- och friluftsanläggning, där föreningarna Ale Jennylunds Ridklubb, Bohus IF Friidrott, Bohus Scoutkår samt Surte Bandyklubb bedriver sin verksamhet På platsen finns friidrottsanläggning, ridhus, bandyhallen Ale Arena samt tre klubblokaler. Jennylund är också en knutpunkt för elljusspår, ridväg och en rad vandringsleder.

Nu kommer anläggningen utvecklas med en 12-håls discgolfbana, ett nytt utegym, förbättring av parkeringsytorna, samt informationstavlor som gör att besökare enkelt kan hitta till de olika aktiviteterna. Totalt handlar det om 1 001 150 kr och består av medel från EU, Jordbruksverket och medlemskommunerna i Leader i Göta Älv & Säveån. Förbättringarna beräknas vara på plats i slutet av 2024.

– Jennylund är idag en självklar mötesplats för många alebor och föreningar. Det är enkelt att ta sig dit kollektivt och det finns rymliga parkeringsytor. På det här sättet vill vi locka ännu fler, inte minst utanför kommungränserna att ta del av allt roligt som händer på Jennylund, säger Emma Kronberg.

Här kan du läsa mer om Jennylunds idrottsplats och boka friidrottsanläggningen.

Informationsägare: Kommunikationsenheten