Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Därför ordnar vi evenemang trots pandemi

Scen och förberedelser

Bilden är från förberedelser för musikalen Rödluvan och vargen tidigare i sommar. Foto: Ale kommun

Vi har fått frågor om publikmängden vid popupen i Älvängen med Robin Lillfors med flera den 6 augusti. Vi hade noggrann uppsikt över antalet personer i publiken. Dock kan det vid något tillfälle ha varit för många på plats.

Popuperna på aktivitetsparken i Älvängen är en del i arbetet för sommarjobbarna på kulturenheten. Bland annat har ungdomarna skrivit och framfört musikalen Rödluvan och vargen. Evenemangen har varit populära bland både äldre och yngre, vilket vi är glada för. Tanken är att kulturverksamheten i Ale ska fortsätta att skapa värde för Aleborna på ett smittsäkert sätt trots coronapandemin.

I alla våra evenemang följer vi ordningslagen, som är den lagstiftning som säger att max 50 personer får delta i ett evenemang under coronapandemin (här kan du se en checklista för evenemang Länk till annan webbplats.).

Vi har polistillstånd och håller noggrann uppsikt under evenemangen. Om vi uppfattar att mängden människor på plats blir för stor ber vi personer att gå. Vi skickade iväg flera personer under evenemanget – men vi tror att under något eller några tillfällen var fler än 50 personer på plats. Därför kommer vi att intensifiera vår kontroll av antalet människor i publiken och hur tätt de sitter/står.

Polisen besökte evenemanget i torsdags och hade inga anmärkningar.

Varför ordnar vi evenemang under pandemin?

Det är viktigt att Aleborna på ett smittsäkert sätt får tillgång till händelser som gör livet trevligare också under coronapandemin. Det ingår i vårt uppdrag som kommun. Självklart ska alla aktiviteter inom kommunal verksamhet genomföras enligt lag och rekommendationer från folkhälsomyndigheten, Västra Götalandsregionen och andra myndigheter.

För popuperna kommer vi framöver att vara ännu mer noga med att hålla koll på antalet personer som samlas och hur tätt de sitter/står samt att vara mer sparsamma med kommunikation inför tillfällena för att inte riskera större folksamling.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den