Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Ale och Tjörn bäst enligt eleverna

Elever som räcker upp handen i klassrummet.

Foto: Arne Trautmann/Mostphotos

Elever i årskurs 2, som går på skolor i Göteborgsregionens medlemskommuner, har under vårterminen gett betyg och svarat på frågan: "Om du tänker på din skola i sin helhet. Hur nöjd är du då med den?"

- Vi har medvetet arbetat att bygga relationer, närhet till eleverna och dess behov av olika slag, säger Ulla-Stina Milton, verksamhetschef skola.

Totalt deltog 9 450 av 11 677 grundskoleelever i årskurs 2 och elevernas betyg på skolan som helhet ligger på en stabil nivå jämfört med tidigare års mätningar. Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts i Göteborgsregionens samtliga 13 medlemskommuner sedan 2011. I år sticker Ale och Tjörn ut och hamnar i topp med bäst resultat.

- Mycket glädjande att vi är i topp. Jag delar tvåornas bild av att vi har bra skolor. Att trivas i skolan är en viktig faktor för att man ska kunna tillägna sig kunskap, säger Erik Liljeberg (M), ordförande i utbildningsnämnden.

- Det är jätteroligt att se att våra elever i årskurs 2 trivs så bra i Ales skolor. Det är framför allt ett kvitto på det stora engagemanget bland vår personal och deras arbete med att skapa en god skolmiljö, säger Johnny Sundling (S), vice ordförande i utbildningsnämnden.

Källa: Göteborgsregionens elevenkäter 2021.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den