Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Så sköter vi vintervägarna

Två plogtraktorer i snöväder.

Foto: Thomas Adolfsén/Scandinav.

Oavsett om du älskar snöväder eller inte har du som äger en fastighet, vi på kommunen och vägföreningarna ett gemensamt ansvar för att ta hand skottning och sandning under vintern.

Visste du till exempel att vi plogar när det kommit mer än fem cm snö och att vi prioriterar branta backar? Sedan tar vi hand om gång- och cykelvägar till hållplatser, resecentrum, kommunala anläggningar och parkeringar.

Du som fastighetsägare ansvarar för att gångväg/trottoar utanför din fastighet är ren, snöfri och sandad. Om snö och is faller ned från tak eller träd på gångvägen/trottoaren måste du ta bort det. Försök att hålla området kring brevlådan och fram till soptunnan fritt från snö- och is och sandat sandat så att brevbärare, tidningsbud och renhållningsarbetare kan komma fram.

Läs mer om vem som ansvarar för vägen.

Hämta grus för halkbekämpning

Du kan hämta grus för halkbekämpning på baksidan av La Plazahuset vid resecentret i Älvängen, på parkeringen vid Byvägens förskola i Bohus samt i Brandsbo (Nol). Självklart får du inte hämta ett helt släp grus - du hämtar några hinkar så att det räcker till alla.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den