Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Funderar du på solceller?

Sedan 1 januari finns en skattereduktion för grön teknik som ersätter det statliga bidrag som privatpersoner kunnat ansöka om. Använd vår solkarta för att se om ditt hus är lämpligt att montera solceller på.

Avdraget går att söka i samband med installation av solceller, installation för lagring av egenproducerad elenergi och installation av laddstation till elfordon. Det fungerar på liknande sätt som med rut- och rotavdrag.

Är du intresserad av solceller eller har andra funderingar kring din energianvändning så kan du alltid kontakta kommunens energi- och klimatrådgivare för kostnadsfri och opartisk rådgivning. Läs mer på ale.se/energi Länk till annan webbplats..

Vad är solkartan?

I solkartan kan du se om det är lämpligt att sätta upp solpaneler på just ditt hustak. Zooma in och klicka på ditt hus så kan du se den uppskattade solinstrålningen under ett år.

Det är byggnader i och runt kommunens tätorter som är beräknade. Landsbygden finns inte med. Det beror på att vi gjorde en laserscanning av våra tätorter 2017. För landsbygden har vi bara Lantmäteriets scanning från 2010. Informationen från den scanningen håller för låg kvalitet och där finns inte heller hus som är byggda efter 2010 med.

Klicka här för att komma till solkartan. Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den