Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Årets kulturstipendiater utsedda

Foto: Andrey Zhuravlev/Mostphotos.

Kulturstipendiaterna för 2020 heter Robin Lillfors, Lennart Engström och Ann Franzén. Grattis säger vi! På grund av coronapandemin skjuter vi upp ceremonin till nästa år.

Det var stort intresse för årets kulturstipendier. Totalt inkom 25 ansökningar och nomineringar till arbets- respektive belöningsstipendier. Efter noga övervägande och djuplodande diskussioner har det fattats beslut att Ale kommuns kulturstipendium 2020 tillfaller tre personer: Robin Lillfors, Lennart Engström och Ann Franzén, som erhåller 10 000 kr var. Den röda tråden som förenar stipendiaterna är att alla tre på olika sätt i praktisk handling återkommande visar att de har sitt hjärta i Ale kommuns kulturliv. Genom sitt engagemang fungerar de som fina företrädare och ambassadörer för Ale.

Glädjen, förvåningen och lyckan var stor när Sonny Landerberg, kultur- och fritidsnämndens ordförande och tillika ordförande i stipendiejuryn, ringde upp för att meddela det glada budskapet till stipendiaterna. Sonny säger att det är ”suveränt att kunna uppmärksamma de individer som gör så bra saker i kommunen och skänker glädje till våra invånare”.

Med anledning av den pågående pandemin kommer stipendiaterna hyllas offentligt först nästa år. Formerna för denna hyllning får vi återkomma till.

Kulturstipendiater 2020 är:

Robin Lillfors, arbetsstipendium (född 1989, bor i Älvängen)

Robin Lillfors är med sin entusiasm, sin omtanke och inte minst sina musikaliska verk en stor glädjespridare som oavbrutet strävar efter att med sin musik bidra till ett mer levande och mänskligt samhälle. Kultur- och fritidsnämnden i Ale kommun tilldelar Robin Lillfors ett arbetsstipendium om 10 000 kr för att möjliggöra inspelning av nyskriven musik.

Lennart Engström, belöningsstipendium (född 1955, bor i Nol)

Lennart Engström besitter en stor kunskap om och hyser en genuin kärlek till sin hembygd i Nol. För att fler ska få ta del av all kunskap har Lennart bit för bit byggt en egen hemsida med ett omfattande material om ortens historia och kulturarv. ”Gamla Nol” har utvecklats till en digital kunskapsbank med ett tilltal som genomsyras av en stolthet över hembygden. Kultur- och fritidsnämnden i Ale kommun tilldelar Lennart Engström ett belöningsstipendium om 10 000 kr för sitt oförtrytliga arbete och sitt ambassadörskap.

Ann Franzén, belöningsstipendium (född 1948, bor i Älvängen)

Ann Franzén är en eldsjäl utöver det vanliga som under flera decenniers tid har arbetat aktivt i ett flertal kulturföreningar i Ale kommun. Ann är en välkänd profil i Ale kommun och har genom åren med stort engagemang i ord och handling bidragit till ett levande kulturliv. Kultur- och fritidsnämnden i Ale kommun tilldelar Ann Franzén ett belöningsstipendium om 10 000 kr för sina enastående insatser och sitt stora ambassadörskap för kulturen och Ale.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den