Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Ingen fara - inga bakterier i vattnet

Vattenkran

UPPDATERING FREDAG KL 11.40: Vattnet är fortfarande missfärgat i delar av Älvängen. Vi fortsätter att spola i brandposterna, men vattnet kan fortfarande vara missfärgat under dagen.

Vattnet är fortfarande missfärgat i delar av Älvängen, förmodligen för att det har varit lägre omsättning på vattnet där. Vi fortsätter att spola i brandposterna, men vattnet kan fortfarande vara missfärgat under dagen.

Tidigare text:

Vattnet är brunt i delar av Älvängen och vi har fått veta att en del oroar sig för att det finns bakterier i vattnet. Det finns inte bakterier i vattnet.

Missfärgningen av vattnet kommer från avlagringar (till exempel rost) som har lossnat från rörens insida. Detta beror på ett reparationsarbete i Alafors.

Vår VA-avdelning jobbar med att spola ur rören, men det tar ett tag. Ni som har brunt vatten kan hjälpa till genom att spola i era kranar.

Vi vet just nu inte när problemet är löst.Missfärgningen av vattnet kommer från avlagringar (till exempel rost) har lossnat från rörens insida. Detta beror på ett reparationsarbete i Alafors.

Vår VA-avdelning jobbar med att spola ur rören, men det tar ett tag. Ni som har brunt vatten kan hjälpa till genom att spola i era kranar.

Vi vet just nu inte när problemet är löst.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den