Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Ale kommun – en del av EU-utmärkelsen ”Europeisk entreprenörsregion 2020”

Priset har tilldelats för det gemensamma arbetet med att ta fram Göteborgs Stads näringslivsstrategiska program som alla kommunerna i Göteborgsregionen samt ett 20-tal förvaltningar och bolag i Göteborgs Stad, ligger bakom.

Ale kommun kan stoltsera med att vara en del av EU-utmärkelsen “Europeisk entreprenörsregion 2020”.

På grund av pandemin är regionen fortfarande innehavare av priset under 2021 och priset vandrar runt mellan kommunerna. I juryns motivering lyfter man särskilt fram den inkluderande arbetsprocessen som byggt på dialog, involvering och stark samverkan mellan Göteborgsregionens tretton kommuner, näringslivet, akademi och andra offentliga aktörer.

-Vi är väldigt stolta över det här priset! Det visar att vi jobbar rätt. I grunden handlar det om att skapa bästa förutsättningar för företagande i hela Göteborgsregionen. För att komma dit krävs att vi som kommun är öppen och lyssnar på näringslivet och att tillsammans antar de utmaningar som vi står inför. Vi jobbar bra över kommungränserna och har som gemensamt mål att skapa minst 120 000 nya jobb i hela Göteborgsregionen fram till 2035, säger Per Brohagen, näringslivschef i Ale kommun.

Sammantaget arbetar alla 13 kommunerna för att Göteborgsregionen ska bli en av de storstadsregioner i Europa som är bäst på att tillvara kompetens och attrahera talang, erbjuda bäst förutsättningar för hög och hållbar tillväxt samt bäst klimat för företagande och innovation.

  1. Här kan du också ta del av GR- kommunernas beslutade program inklusive den första handlingsplanen för Göteborgs Stads näringslivsstrategiska program Länk till annan webbplats.

Fakta om priset

Europeiska Regionkommittén i Bryssel utser varje år tre EU-regioner som kan visa upp enastående och innovativa strategier och åtaganden för att främja företagande och entreprenörskap.

  1. Läs mer om priset här Länk till annan webbplats.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den