Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Dags för årsredovisning!

Du som god man eller förvaltare ska före den 1 mars varje år lämna redovisning över hur du hanterat din huvudmans tillgångar föregående år. Tillsammans med redogörelsen ger det en bild om hur ditt uppdrag sett ut och ligger också till grund för beslut om arvode.

Överförmyndarnämnden skickar i dagarna ut redovisningsblanketter tillsammans med information om vad du behöver tänka på när du gör din redovisning.

Ifyllningsbara blanketter

Det kan vara enklare att fylla i din redovisning digitalt istället för att använda de pappersblanketter som skickas hem till dig. Blanketten kan du ladda ner och spara. Du skriver själv ut din redovisning när den är klar för inlämning. Begär du ersättning för nödvändiga resor behöver du också lämna in en körjournal.

Kom ihåg att du måste skriva ut och underteckna redovisningshandlingarna med bläckpenna och bifoga samtliga underlag!

Blankett för års- och sluträkning Länk till annan webbplats.

Blankett för redogörelse Länk till annan webbplats.

Körjournal Länk till annan webbplats.

Självsummerande hjälpblankett

Som extra stöd finns en självsummerande hjälpblankett Länk till annan webbplats. där du fyller i inkomster och utgifter månad för månad. Utgå från kontoutdraget och se till att samtliga poster tas med i beräkningen.

Digital redovisningsutbildning

Som stöd och hjälp när du ska göra års- eller sluträkning finns en digital redovisningsutbildning som går igenom räkningsblanketten steg för steg. Utbildningen är 30 minuter och är ett bra hjälpmedel om du känner dig osäker eller om du funderar på om det kanske finns ett enklare sätt att redovisa. Väl värd att titta igenom med andra ord!

  1. Överförmyndarnämndens digitala redovisningsfilm hittar du här.

Frågor om din årsredovisning?

Tidigare år har vi erbjudit drop-in tider för dig som vill komma och ställa enklare frågor om din redovisning. På grund av Covid-19 kan vi tyvärr inte erbjuda det i år heller.

Om du efter den digitala redovisningsfilmen fortfarande känner dig osäker, har du istället möjlighet att kontakta överförmyndarenheten och boka tid för kortare besök någon av nedanstående dagar.

  • Torsdag 20 januari kl. 16:00 - 19:00 (telefonnummer för dörröppning kommer sitta på dörren)
  • Onsdag 2 februari kl. 10:00-12:00
  • Tisdag 22 februari kl. 13:00-15:00

För att besöket ska bli så bra som möjligt, behöver du ha påbörjat din redovisning och ha tydliga frågor för att vi ska kunna ge konkreta tips på hur du kan tänka, eller om det är något som saknas eller behöver rättas till innan du lämnar in din redovisning!

Är du ny ställföreträdare är det extra viktigt att du tar emot det stöd som finns. Detsamma gäller dig som vet med dig att överförmyndarnämnden haft synpunkter på ditt sätt att redovisa. Som ställföreträdare förväntas du ta emot de möjligheter som erbjuds för att kunna sköta alla delar av ditt uppdrag på bästa sätt!

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den