Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Detta gäller från den 25 januari

Glad pojke i simhall.

Foto: Mostphotos.

Nu öppnar vi biblioteken igen, föreningarna kan använda idrottshallar och simhallen för sina unga medlemmar och planerad simskola drar igång. Kulturskolan fortsätter på distans till 1 februari.

Vi vill så klart erbjuda så många möjligheter till kultur- och fritidsaktiveter som möjligt för Aleborna. I går efter regeringens presskonferensen valde kultur- och fritidsnämnden att inte förlänga beslutet om stängning av verksamheter.

Så här ser det ut från och med 25 januari:

Bibliotek

Bibliotekslokalerna öppnar med möjlighet till lån under såväl bemannad som meröppen tid. Vi ber er att göra era ärenden och sedan gå. Dröj inte kvar på biblioteket. Bibliotek är inte en mötesplats just nu. Sittplatser och studierum är avstängda.
Mer information om biblioteken.

Öppen ungdomsverksamhet

Verksamheten är öppen för födda 2005 eller senare. Alla ska föranmäla sig via appen Ung i Ale. Dessutom fortsätter vi med vår digitala verksamhet. Utomhus kan vi ha aktiviteter för unga i alla åldrar.

Kulturskolan

Kulturskolan fortsätter med distansundervisning under vecka 4. Vi hoppas kunna börja med coronasäkrad verksamhet i våra lokaler för de födda 2005 eller senare från och med 1 februari. För äldre elever fortsätter distansundervisningen.

Kulturarrangemang

De offentliga kulturarrangemangen, som teater och konserter, skjuts fortsatt på framtiden. Barnkulturprogrammet på skoltid fortsätter enligt plan.

Fritid

Idrottshallar öppnas för organiserad föreningsverksamhet för de födda 2005 eller senare. Föreningarna ansvarar för att allmänna råd och rekommendationer följs när de bedriver sin verksamhet. Elitverksamhet (yrkesmässig) får bedrivas som tidigare.

Simhallen i Skepplanda

Simhallen öppnar 1 februari så att föreningarna kan ha verksamhet för unga födda 2005 eller senare. Allmänhetens bad är fortfarande stängt. Simskola genomförs både på och utanför skoltid.

Ale Arena i Bohus

Ale Arena öppnar för bokning av träning för barn och ungdomar födda 2005 och senare.

Allmänhetens åkning och alla arrangemang, matcher med mera ställs in (elitmatcher kan genomföras). Allmänhetens åkning ställs in eftersom Ale kommun inte har personal på plats under åkningen. Därmed kan vi inte ha kontroll över antalet besökare.

Följ restriktionerna

I alla våra verksamheter finns det skyltar som visar hur många som får vara i lokalen. Du kan tvätta eller sprita händerna.

Var rädda om er och följ de riktlinjer och rekommendationer som finns. Tillsammans tar vi ansvar för oss och varandra.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den