Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Falska sotare i Ale och Kungälv

Sotaren på bilden har inget med artikeln att göra. Arkivbild: Johan Bjurer/Mostphotos

Det har kommit information till Bohus Räddningstjänstförbund att så kallade falska sotare ringer och bokar tid för att genomföra sotning.

Bohus Räddningstjänstförbund ansvarar för sotningsverksamheten inom Ale och Kungälvs kommuner. Uppdraget genomförs av Kungälvs sotarna och GÖSAB på uppdrag av räddningstjänsten. Detta innebär att det enbart är dessa två företag som får genomföra sotning och brandskyddskontroll (sotning får genomföras av annan part på specifik fastighet efter behandlad och godkänd ansökning från Bohus Räddningstjänstförbund).

För att ni ska veta om det är den riktiga sotaren som kommer så kan ni tänka på följande:

Information om att sotning/brandskyddskontroll ska delges i god tid innan besöket. Detta genom brev. Detta innebär att sotningen inte bokas genom telefonsamtal

För att ni ska vara trygga med att det är rätt sotare som kommer till er så har dessa räddningstjänstens emblem på vänster arm.

Sotare från GÖSAB och Kungälvs sotarna ska alltid uppvisa legitimation på begäran. Denna legitimation ska innehålla företagsnamn och för- och efternamn på den som besöker er.

Vid minsta misstanke ska ni inte släppa in personer i er fastighet om denne inte kan påvisa att uppdraget genomförs på uppdrag av Bohus Räddningstjänstförbund. Vid behov är ni välkomna att kontakta räddningstjänsten på tel. 0303 – 33 47 00 alternativt jourhavande insatsledare på tel. 0303-33 47 14.

Ni kan även vända er direkt till de sotningsföretag som på uppdrag av Bohus Räddningstjänstförbund genomför sotningsuppdragen. Kontaktuppgifterna är:

Kungälvssotarna: 0303 – 923 88

Gösab: 031- 84 75 75

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den