Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Brukar du cykla till jobbet?

Illustration: Gustaf Öhrnell

Eller skulle du gärna vilja cykla om förutsättningar fanns att duscha och låsa in cykeln på din arbetsplats? Har du funderat på att cykling kan vara en bra vardagsmotion för dig?

Alla kommuner har ett uppdrag att arbeta med de globala målen och Agenda 2030. I Ale kommun arbetar vi på många olika sätt med att skapa förutsättningar för ett hållbarare samhälle.

Ett nytt initiativ är att Ale kommun deltar i projektet ”Cykelvänlig arbetsplats”. Projektets målgrupp är arbetsplatser i Västsverige. Varje deltagande organisation startar med att kartlägga hur cykelvänliga de är i dagsläget genom att gå igenom 20 st förbestämda cykelvänliga kriterier. Syftet med projektet är att få så många som möjligt att cykla till och från jobbet genom att arbetsgivare arbetar med att bli så cykelvänliga som möjligt. Varje år uppmärksammas tre arbetsplatser i kategorierna Årets cykelvänligaste arbetsplats, Årets raket och Årets nykomling.

Vill du att din arbetsplats skall bli mer cykelvänlig? Läs mer om Cykelvänlig arbetsplats här Länk till annan webbplats. eller kolla på Västra Götalandsregionens film om Cykelvänlig arbetsplats Länk till annan webbplats..

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den