Länk till startsidan

Digitala resurser

Elever i Ale skolor har tillgång till en mängd olika digitala resurser. Det rör sig om allt från inlästa läromedel och virtuell musikstudio till hjälpmedel vid skrivande.

Skolportalen - elevernas startsida

När en elev startar sin dator öppnas Skolportalen automatiskt i webbläsaren. Från denna sida har eleven åtkomst till dessa digitala resurser - inga användarnamn eller lösenord krävs:

Unikum

Unikum är Ales lärplattform. Här kommunicerar lärare med elever och vårdnadshavare. I Unikum gör pedagogerna regelbundna bedömningar och här kan både pedagoger och vårdnadshavare följa elevens arbete. Vårdnadshavare loggar lättast in med bank-id - vi rekommenderar att du använder appen Unikum Familj för att på enklast sätt kunna ta del av kommunikation och ditt barns lärande.

Frågor och svar om Unikum i Ale

Inloggning Unikum Länk till annan webbplats.

Inläsningstjänst

I Inläsningstjänst kan elever läsa och lyssna på mängder av läromedel, skönlitteratur och lättlästa böcker. Dessutom har alla elever tillgång till Begreppa - en flerspråkig lärarresurs som stöttar elever i förståelsen av centrala begrepp i skolarbetet.

Inläsningstjänst finns också som app till mobil och surfplatta.

Nationalencyklopedin

Elever i Ale har tillgång till NE:s kunskapstjänster, till exempel den stora uppslagsdelen - men också NE Junior, som är ett uppslagsverk med lite lättare språk.

Soundtrap

Soundtrap är en virtuell musikstudio där elever kan skapa egen musik och podcasts.

GR Play Skola

På GR Play Skola, som är Göteborgsregionens film- och mediatjänst för skolan, finns över 18 000 filmer, TV-program och radioprogram av hög kvalitet. Här finns bland annat allt UR:s utbildningsmaterial.

Bingel

Bingel erbjuder färdighetsträning kopplat till olika läromedel. Det är ett hjälpmedel och digitalt läromedel där elever får färdighetsträning på ett roligt och motiverande sätt som anpassar sig efter prestation. Observera att elever loggar in med lösenord, som finns hos respektive lärare.

Skolplus

Skolplus innehåller material och övningar inom en mängd ämnen med fokus på F-6. Här finns pedagogiska läromedel som kombinerar lärande med lekens glädje, ger kunskap, stimulerar och ger eleverna lust att lära sig mer. Observera att elever loggar in med lösenord, som finns hos respektive lärare.

Så kommer en elev åt sina skolarbeten från en annan dator

Elever i Ale kan komma åt sitt skolarbete från vilken dator som helst som har internetuppkoppling.

Microsoft Teams

Alla elever i Ale kommun har tillgång till Microsoft Teams, en plattform som används för kommunikation mellan lärare och elever. Ibland hålls dessutom möten med vårdnadshavare via Teams.

Support

Elev som är i behov av support (t ex lösenord eller tekniska problem) ska alltid kontakta sin skola.

Fick du hjälp av informationen på sidan?Godkännande av datalagring (obligatorisk) * (obligatorisk)
Godkännande av datalagring (obligatorisk)

Uppdaterades: 15 december 2023
Informationsägare: Utbildningsförvaltningen