Länk till startsidan

Fritidsgård, ungdomsgård

I Älvängen och i Nödinge finns mötesplatser för dig som går i årskurs 7 upp till att du är 20 år. Där kan du vara med i olika grupper och starta egna projekt, träffa kompisar och lära känna nya människor.

Ungdomar tar selfie

Foto: Yuri Arcurs/Mostphotos.

Som ungdom i Ale har du unika möjligheter att själv vara med och skapa din fritid. Om du till exempel vill engagera dig för att du och andra ungdomar ska kunna utöva ett speciellt intresse eller själva driva en egen mötesplats har kommunen massor av personal som kan hjälpa dig. Vi tror att när man själv får vara med och bestämma och skapa sin egen fritid så lär man sig nya saker och utvecklas tillsammans.

Våra mötesplatser för unga

Kan jag starta egna projekt eller aktiviteter?

Har du som ungdom idéer på nya aktiviteter som du vill vara med och starta och engagera dig i? Eller vill du starta ett större projekt som till exempel ett event, eller till och med en festival?

På kommunens mötesplatser finns ungdomscoacher, som kan hjälpa dig att komma igång. Du kan antingen ringa eller skicka SMS till ungdomscoacherna. Du kan också skriva till oss på Instagram, @ungiale Länk till annan webbplats.. Du kan självklart också komma till våra mötesplatser när de är öppna och prata om din idé.

Vad är på gång?

Det händer alltid många kul grejer i Ale. Du kan vara med på aktiviteter, vara med i olika grupper eller skapa spännande projekt. Hos oss är det allra mesta planerat av ungdomar. Prata med personalen på mötesplatsen om du vill prova på någon idrott, spela spel, fika eller lyssna på musik. Hos oss har du möjlighet att påverka din fritid på riktigt!

I vår app Ung i Ale hittar du information om olika aktiviteter, inspiration om vad går att hitta på och kontaktuppgifter. I appens evenemangskalender På gång kan du alltid se vad som planeras framöver. Du kan också hitta information på vår sida Ung i Ale på Facebook Länk till annan webbplats. och på Instagram, @ungiale Länk till annan webbplats..

Ladda ner appen Länk till annan webbplats.

Kontakt

Kontaktcenter

Telefon 0303-70 30 00

E-post kommun@ale.se

Öppettider

Måndag–fredag kl 08.00–16.30

Ytterligare telefontid tisdag kl 16.30–18.00

 

Postadress

Ale kommun

449 80 Alafors

Hitta hit

Ale torg 7, Nödinge

Uppdaterades: 17 november 2023
Informationsägare: Utbildningsförvaltningen