Länk till startsidan

Våld i nära relationer

Har du blivit utsatt för våld? Eller känner du någon som behöver hjälp? Utsätter du någon annan för våld? Det finns kostnadsfri hjälp att få.

Behöver du akut hjälp? Ring 112!

Ring alltid telefon 112 om du befinner dig i en akut situation där du riskerar att bli utsatt för våld och behöver hjälp direkt. Om du i stället vill anmäla ett brott som redan har begåtts ringer du till polisen på 114 14.

Barn eller ungdom och utsatt för våld

Att bli slagen, utnyttjad eller kallad för elaka saker är aldrig okej. Våld kan vara många olika saker. Det är aldrig ditt fel om någon behandlar dig illa och du kan alltid få gratis hjälp av en vuxen.

För dig som är barn/ungdom och utsatt för våld

Hedersrelaterat våld eller förtryck

I Sverige ska alla flickor och pojkar, kvinnor och män ha samma rättigheter och möjligheter att bestämma över och påverka sina egna liv. Ingen får kränka dig, hota dig, slå dig eller tvinga dig att göra något du inte vill göra.

För dig som är utsatt för hedersrelaterat våld eller förtryck

Utövar du våld?

Har du svårt att kontrollera din ilska eller har du någon gång skadat någon i din närhet? Det finns hjälp att få för att lära dig kontrollera dina impulser och förstå varför du agerar som du gör.

För dig som har utövat eller riskerar att utöva våld i nära relation

Känner du någon som är utsatt?

Som vän, släkting, arbetskamrat eller granne kan du ibland märka att allt inte står rätt till och du kanske misstänker eller till och med vet att någon blir utsatt för våld av sin partner.

För dig som känner någon som utsätts för våld i nära relation

Säljer du sex?

Har du fått ersättning för sexuella tjänster eller skadar du dig genom sex? Kontakta oss med dina funderingar så kan vi samtala om din situation.

För dig som fått ersättning för sexuella tjänster

Köper du sex?

Har du köpt sexuella tjänster eller har funderingar kring sexköp? Upplever du att du har ett tvångsmässigt sexuellt beteende, så kallat sexmissbruk? Till oss kan du komma med dina funderingar och samtala om din situation.

För dig som har eller har funderat på att köpa sexuella tjänster

Vuxen och utsatt för våld?

Det finns alltid hjälp att få om du är utsatt för våld. Du kan få stöd och hjälp av oss på kommunen och av många andra verksamheter.

För dig som är vuxen och utsatt för våld

Tolk

Behöver du tolk i dina kontakter med oss? Kontakta oss.

Tolk

Kontakt

Kontaktcenter

Telefon 0303-70 30 00

E-post kommun@ale.se

Öppettider

Måndag–fredag kl 08.00–16.30

Ytterligare telefontid tisdag kl 16.30–18.00

 

Postadress

Ale kommun

449 80 Alafors

Hitta hit

Ale torg 7, Nödinge

Uppdaterades: 14 maj 2024
Informationsägare: Socialförvaltningen