Länk till startsidan

Ekonomi och pengar

Kommunen kan hjälpa dig att planera din ekonomi, göra budget och få ordning på dina skulder. Du kan också ansöka om ekonomiskt bistånd och om att sköta din ekonomi med hjälp av en god man.

Ekonomiskt bistånd, försörjningsstöd

Försörjningsstöd är en tillfällig ekonomisk hjälp från kommunen som du kan få om du inte kan försörja dig på egen hand. Du måste först ha gjort vad du kan för att lösa din ekonomiska situation på annat sätt. Målet är att du så snabbt som möjligt ska bli självförsörjande.

Ekonomiskt bistånd, försörjningsstöd

God man, förvaltare, förmyndare

En god man eller förvaltare får betalt för att till exempel hjälpa dig med att betala räkningar, ansöka om bidrag eller med annan hjälp från samhället. Personen kan hjälpa dig så att boende, omvårdnad och fritid fungerar så bra som möjligt. Ditt behov styr vad den gode mannen eller förvaltaren ska göra. Du kan föreslå vem du vill ska vara god man eller förvaltare men personen måste godkännas av överförmyndaren.

God man, förvaltare, förmyndare

Budget- och skuldrådgivning

Om du har problem med din ekonomi kan du få gratis hjälp av kommunens budget- och skuldrådgivare. Rådgivaren kan till exempel hjälpa till att göra en hushållsbudget för att se vart pengarna går och ge råd och stöd till den som har skulder.

Budget- och skuldrådgivning

Konsumentvägledning

Om du behöver du rådgivning inför köp av en vara eller en tjänst eller har en reklamationsfråga kan du få gratis hjälp av kommunens konsumentvägledare.

Konsumentvägledning

Tolk

Behöver du tolk i dina kontakter med oss? Kontakta oss.

Tolk

Bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd

Du som är pensionär och över 66 år kan ha rätt till ersättning från pensionsmyndigheten. Läs mer och testa om du har rätt till ersättning.

Kontakt

Kontaktcenter

Telefon 0303-70 30 00

E-post kommun@ale.se

Öppettider

Måndag–fredag kl 08.00–16.30

Ytterligare telefontid tisdag kl 16.30–18.00

 

Postadress

Ale kommun

449 80 Alafors

Hitta hit

Ale torg 7, Nödinge

Uppdaterades: 14 maj 2024
Informationsägare: Socialförvaltningen