Länk till startsidan

Garverivägen

Garverivägens särskilda boende och korttidsboende ligger i Ale Seniorcentrum, centralt i Älvängen. På boendet finns 50 bostäder fördelade på fem enheter.

Garverivägen.

Illustration; Liljewall arkitekter.

Så här bor du på Garverivägen

Varje lägenhet är på cirka 30 kvadratmeter och innehåller rum med pentry, rymlig toalett med höj- och sänkbar vask, dusch och kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

På varje enhet finns gemensamma utrymmen i form av kök, matplats, vardagsrum och uteplats eller balkong. I övriga huset finns tillgång till samlingssal, tränings- och välbefinnande rum, restaurang/café och en utemiljö med stort trädäck och en trädgård med tillgång till växthus och odlingslådor.

Särskilda boenden

Garverivägens särskilda boende består av 30 bostäder fördelade på tre enheter. Två enheter riktar sig till personer med demenssjukdom och en enhet riktar sig till personer med somatiska sjukdomar och funktionsnedsättningar.

På särskilt boende möblerar hyresgästen själv sin lägenhet förutom säng och madrass som finns på plats. På korttidsboendet är lägenheten utrustad med säng, sängbord, fåtölj och soffbord.

Korttidsboenden

Garverivägens korttidsboende består av 20 bostäder fördelade på två enheter. Den ena enheten är en korttidsenhet med inriktning rehabilitering och den andra med inriktning växelvård, avlastning och i väntan på särskilt boende.

Hemlik och trygg miljö

På Garverivägens boende arbetar vi utifrån att all vård och stöd, information och övriga insatser utformas utifrån den enskilde personens behov och önskemål. Delaktighet och tillvaratagande av de egna resurserna är viktiga så att trygghet, glädje och meningsfullhet genomsyrar den dagliga tillvaron. Vi ser också vikten av att boendet känns och upplevs som den enskildes egna hem.

Du som bor på Garverivägen kommer att erbjudas en kontaktperson där ni tillsammans planerar för hur din vård, omsorg och aktiviteter utformas.

Det finns personal dygnet runt och sjuksköterskor och rehabiliteringspersonal finns tillgängliga vid behov.

Kontakt

Garverivägen särskilda boende

E-post garverivagen@ale.se

Avdelning B

Telefon 0303-70 39 08

Avdelning C

Telefon 0303-70 31 24

Avdelning D

Telefon 0303-70 39 70

Garverivägens korttidsboende

Avdelning A

Telefon 0303-70 31 25

Avdelning E

Telefon 0303-70 39 07

Vi som jobbar här

Enhetschef Carolina Ahnström

Enhetschef Amanda Franzén

Postadress

Ale kommun

Garverivägen

449 80 Alafors

Hitta hit

Garverivägen 3, Älvängen

Fick du hjälp av informationen på sidan?Godkännande av datalagring (obligatorisk) * (obligatorisk)
Godkännande av datalagring (obligatorisk)

Uppdaterades: 25 januari 2024
Informationsägare: Socialförvaltningen