Länk till startsidan

Trygghetsboende

Du som är 65 år eller äldre kan ansöka om att få en trygghetsbostad. Trygghetsbostaden är en hyreslägenhet med tillgång till gemensamhetsutrymmen, personal och möjlighet till gemensamma måltider. Om du behöver mer personligt stöd när du bor i en trygghetsbostad kan du ansöka om hemtjänst.

Var finns trygghetsbostäderna?

Trygghetsbostäder finns i dag i Nödinge, Älvängen, Bohus och i Alafors. Lägenheterna ägs av Rikshem AB men det är kommunen som fördelar lägenheterna.

Hur får jag en trygghetsbostad?

För att ställa dig i kö för en trygghetsbostad skickar du in intresseanmälan till kommunen. Du kan också kontakta kontaktcenter för hjälp, telefon 0303-70 30 00, e-post till kommun@ale.se. Kontaktcenter kan skicka hem en blankett till dig och du kan även gå till kontoret för att få hjälp att fylla i blanketten.

Det är viktigt att du fyller i blanketten noggrant samt skriver under den.

Trygghetsbostad, ansökan (e-tjänst) Länk till annan webbplats.

När en lägenhet blir ledig som passar din intresseanmälan skickar kontaktcenter en inbjudan till visning till samtliga som står i den kön. För att komma på visningen ringer du till kontaktcenter och anmäler ditt intresse. Du behöver inte ringa om du inte är intresserad. All information om lägenheten står i inbjudan till visningen som du får skickad till dig.

Erbjudande om trygghetsbostad

Efter visningen meddelar du kontaktcenter ditt intresse av att tacka ja till lägenheten. Kontaktcenter sammanställer och erbjudandet går till den som står först i kön. Du kan tacka nej till erbjuden lägenhet efter visningen 2 gånger utan att förlora din plats i kön. Tackar du nej en tredje gång stryks du från kön. Önskar du fortfarande en trygghetsbostad får du göra en ny intresseanmälan.

Kontaktcenter meddelar Rikshem AB som ordnar med kontraktskrivning för bostäder i Alafors, Nödinge och Bohus eftersom det är de som äger trygghetsbostäderna. Kontraktskrivning för bostad i Älvängen sker med Ale kommun.

Här finns trygghetsbostäderna

  • Ledetvägen 9B, Alafors
  • Göteborgsvägen 217 A, Bohus
  • Södra Klöverstigen 31-32, Nödinge
  • Garverigränd 2, Älvängen

Kontakt

Kontaktcenter

Telefon 0303-70 30 00

E-post kommun@ale.se

Öppettider

Måndag–fredag kl 08.00–16.30

Ytterligare telefontid tisdag kl 16.30–18.00

 

Postadress

Ale kommun

449 80 Alafors

Hitta hit

Ale torg 7, Nödinge

Uppdaterades: 14 maj 2024
Informationsägare: Socialförvaltningen