Länk till startsidan

Backavik

Backavik särskilda boende ligger i Nödinge och består av 40 bostäder fördelade på fyra enheter i två våningsplan. På enheterna bor personer med demenssjukdomar och somatiska sjukdomar.

Backavik.

Foto: Ale kommun.

Så här bor du på Backavik

Varje lägenhet är på cirka 34 kvadratmeter och innehåller rum med pentry, rymlig toalett med kombinerad tvättmaskin samt mindre torkskåp. Den boende möblerar själv sin lägenhet.

I huset finns gemensamma utrymmen samt rymliga balkonger och uteplatser. Det finns också ett solrum med "sandstrand", ett träningsutrymme med möjlighet till enklare träning samt en mindre vinterträdgård. Utanför huset finns en sinnenas trädgård med bärbuskar, vattenspegel och flera sittplatser.

Hemlik och trygg miljö

På Backavik arbetar vi för att varje enskild person ska få den personliga omvårdnad och stimulans som passar för var och en. Att skapa en hemlik, trygg och ombonad miljö ser vi som en viktig del i verksamheten.

Du kommer att erbjudas en kontaktperson som bland annat ansvarar för att gemensamt med dig upprätta en  genomförandeplan. Att vara lyhörda och noga med att utgå från dina behov och önskemål är viktigt. Därför utformas och genomförs vården, omsorgen och aktiviteterna i samråd med dig.

Det finns personal dygnet runt och sjuksköterska finns tillgänglig vid behov. Varje boende har sin egen husläkare.

Kontakt

Backavik

E-post backavik@ale.se

Avdelning Blå

0303-70 39 97

Avdelning Grön

0303-70 39 96

Avdelning Gul

0303-70 39 98

Avdelning Röd

0303-70 39 95

Vi som jobbar här

Enhetschef Agneta Lindell

Enhetschef Mina Salfjord

Postadress

Ale kommun

Backavik

449 80 Alafors

Hitta hit

Klockarevägen 24, Nödinge

Uppdaterades: 14 maj 2024
Informationsägare: Socialförvaltningen