Länk till startsidan

Har du en idé?

Visste du att det finns många på kommunen som jobbar med att hjälpa dig att själv göra dina idéer till verklighet? Här kan du läsa om hur det funkar när du själv har en idé på en aktivitet eller projekt du vill göra.

Mindmap om fritid

Foto: Ale kommun.

Förverkliga dina drömmar och idéer

Du har som ungdom i Ale möjlighet att göra verklighet av dina drömmar och idéer. Vad vill du göra? Kanske arrangera konserter, starta ett paddlingslag eller en skateskola, göra ett odlingsprojekt, planera ett sommarläger, vara med i en dansgrupp, fixa LAN? Eller något helt annat? Du bestämmer!

Hur går det till?

Kommunens ungdomscoacher jobbar heltid med att hjälpa dig med dina idéer. Ibland kan det vara svårt att komma på vad en vill göra och då är det perfekt att prata med en ungdomscoach. Det kan verka krångligt att planera något, men ni ungdomar är grymma och vi vuxna i personalen finns här för att hjälpa er!

Fyra snabba tips för att komma igång

Har du en idé? Grymt, nu kör vi!

  1. Bolla din idé - med kompisar eller med en ungdomscoach. Alla kommunens ungdomscoacher jobbar med att hjälpa dig med dina idéer.
  2. Beskriv din idé - Börja med att svara på frågorna: VAD behöver du? VEM är din idé till för? HUR kan vi göra? NÄR ska vi göra det?
  3. Vad behövs? Pengar, kunskap, material, lokal, personal - ungdomscoacherna hjälper dig gärna att komma vidare med hur du hittar allt du behöver.
  4. Dags att kicka igång! Tveka inte, det är helt okej att ändra din idé under tiden.

Kontakta oss

Hör gärna av dig om du vill veta mer! Kontaktuppgifter till ungdomscoacherna hittar du i appen Ung i Ale. Du kan också komma till någon av våra mötesplatser om du vill prata med någon av ungdomscoacherna om din idé.

 

Uppdaterades: 23 oktober 2023
Informationsägare: Kommunikationsenheten