Länk till startsidan

Återvinningsstationer

På återvinningsstationerna kan du lämna tidningar och reklam (returpapper), samt förpackningar av glas, plast, metall och papper samt småbatterier. På alla återvinningsstationer kan du även lämna både hela och trasiga kläder och textilier, så länge dem är rena.

Person slänger tidningar på återvinningsstation.

Foto: Ulf Huett Nilsson/Scandinav.

Närmaste återvinningsstation

Återvinningsstationerna i kommunen ägs och drivs av Ale kommun. På sopor.nu kan du söka efter din närmaste återvinningsstation Länk till annan webbplats.. Det är också där du lämnar klagamål på städning, samt gör anmälan om fulla containrar.

Sortera rätt

Grovsopor, glödlampor, farligt avfall, kylar, frysar och övrig hemelektronik får du inte lämna på återvinningsstationerna, det måste lämnas på Sörmossens återvinningscentral eller någon av de andra återvinningscentralerna i regionen som ingår i ÅVC-samarbetet. Lämna inget avfall utanför återvinningsbehållarna. Det är olagligt och kan komma att anmälas som dumpning enligt Miljöbalken.

Sorteringsguide

Information om hur du sorterar finns i sorteringsguiden Länk till annan webbplats.sopor.nu Länk till annan webbplats.. Där kan du även läsa om hur det utsorterade materialet tas om hand efter att du lämnat det på återvinningsstationen.

Fulla behållare och nedskräpning

Återvinningsstationerna städas och töms av flera olika entreprenörer på uppdrag av Ale kommun.

Du kan anmäla överfulla behållare och nedskräpning på återvinningsstationerna på webbplatsen sopor.nu Länk till annan webbplats. eller kontakta renhållningen via kontaktcenter på telefon 0303-70 30 00 eller e-post kommun@ale.se.

Lämna en så tydlig beskrivning av platsen och problemet som möjligt.

Snart nytt sätt att samla in förpackningar

En ny lag säger att hushållen ska kunna sortera sina förpackningar fastighetsnära, alltså i egna tunnor eller i husets soprum. Förändringen ska vara genomförd för alla under 2027.

Fastighetsnära insamling

Kontakt

Kontaktcenter

Telefon 0303-70 30 00

E-post kommun@ale.se

Öppettider

Måndag–fredag kl 08.00–16.30

Ytterligare telefontid tisdag kl 16.30–18.00

 

Postadress

Ale kommun

449 80 Alafors

Hitta hit

Ale torg 7, Nödinge

Uppdaterades: 21 februari 2024
Informationsägare: Samhällsbyggnadsförvaltningen