Länk till startsidan

Föreningsgalan 2022

Föreningsgalan 2022 genomfördes onsdag 9 mars i teatern, Ale Kulturrum. Här kan du titta på galan i sin helhet samt hyllningsfilmer om pristagarna i respektive kategori.

En kväll med sång och musik

Galan leddes av duon Stina Klintbom och Jonas Andersson och sändes från teaterscenen i Ale kulturrum. Kvällen innehöll prisutdelningar, uppvaktning av mästare i Ale och kulturstipendiater samt sång och musik.

Årets prestation

Ellen Sjöberg, Bohus Taekwon-Do

Ellen lyckades med bedriften att under 2021 kamma hem tre SM-guld i Taekwon-Do. Förutom detta tog hon sig även till EM-final i sitt första EM och bärgade Sveriges enda medalj under mästerskapet, en mycket fin silvermedalj. Värt att nämna är att hon även deltog i VM och där slutade på en stark fjärdeplats.

Oavsett om det är träning eller tävling har Ellen alltid ett stort fokus och är otroligt professionell och målmedveten. Hon engagerar sig också mycket i föreningen med att leda träningar och ansvara för många av föreningens lovaktiviteter. Att Ellen brinner för Taekwon-Do är uppenbart och hon är också en stor förebild för klubbens övriga medlemmar.

Årets ledare

Mikael Staaf, Skepplanda BTK

Mikael valdes in i Skepplanda BTK:s styrelse 2020. Hans huvuduppgift blev att leda sportrådet för barn- och ungdomsfotboll. I det arbetet identifierade han (och styrelsen) ganska snart ett behov av fler lag för flickor, vilket ledde till att Mikael under hösten 2020 startade en grupp för flickor födda 2013-2014. Närmare 20 barn anslöt sig till gruppen. Under 2021 fortsatte den framgångsrika rekryteringen och hösten 2021 hade föreningen mer än 80 tjejer i åldrarna 7-11 år fördelade på tre grupper. Initialt verkade Mikael själv som ledare och tränare i flera av grupperna till dess att ledarstaben i respektive grupp var stabil. Förutom arbetet med flickverksamheten har Mikael även strukturerat upp verksamheten i klubbens yngre pojkgrupper med hjälp av återkommande ledarträffar.Dessutom har Mikael också varit behjälplig med andra praktiska ting kring föreningens ungdomslag och dess verksamhet i stort.

Mikael är en ödmjuk lagspelare som förtjänar att hyllas för sina insatser.

Årets eldsjäl

Robert Berntsson, Smyrnakyrkan Älvängen

Robert har under många års tid varit en drivande kraft i Smyrnakyrkans verksamhet på många olika sätt, bland annat vad gäller administration och bidragsansökningar, men också genom sitt outtröttliga engagemang och vilja att inkludera och välkomna fler in i gemenskapen. Under den senaste tiden har Robert engagerat sig för att integrera kommunens nyanlända och gjort storartade insatser för att integrera bland annat över 30 kvotflyktingar i samhället. Insatserna omfattar allt från att införskaffa möbler, kommunicera med skola och myndigheter, skapa relationer till lokalbefolkningen, arrangera skjutsar till kyrkan och bana väg för möten med andra medmänniskor. Med en outtröttlig glöd har Robert fått alla dessa människor att känna att det finns människor som bryr sig om deras bästa. Han har introducerat de nyanlända för den svenska kulturen och skapat förståelse i olika sammanhang för deras kultur.

Robert är en eldsjäl i ordets rätta bemärkelse.

Årets förening

OK Alehof

OK Alehof är en förening som är på tå och ständigt vill utvecklas. Bredden på föreningens verksamhet är imponerande och omfattar såväl motion som elit. De sköter driften av Dammekärrs motionsanläggning på ett föredömligt sätt året runt. Underhållet av kommunens vandringsleder ligger på föreningens ansvar och tillsammans med kommunen driver föreningen också ett tvåårigt LONA-projekt för att förbättra lederna. Friskvårdssatsningen Hittaut, som är till gagn för såväl Ales invånare som besökare, har i många år skett i föreningens regi. I arbetet med Trygg förening ligger föreningen i absolut framkant. Under sommarlovet hade de dessutom hand om feriearbetare och anordnade sommarläger. Listan på föreningens olika åtaganden och engagemang kan göras lång och det är minst sagt en imponerande samhällsinsats som föreningen står för.

OK Alehof är ett föredöme och en inspiration för andra föreningar.

Hederspriset

Bernt Larsson, Repslagarmuséet

Bernt har under 25 år varit en eldsjäl i Repslagarmuséets verksamhet och en av de starkast drivande krafterna i att lära ut repslagningens konst. Han har tagit emot skolklasser, deltagit i mässor, utställningar och marknader för att visa upp Repslagarmuséet. Med stor entusiasm har han bidragit till att många barn och ungdomar fått lära sig repslagningens hantverk, framför allt i samband med aktiviteter på skolloven. Under många helger har han tagit emot och guidat grupper. Bernt har lagt ner oräkneliga timmar för att ge andra kunskap om tillverkning av garn, rep och tågvirkesprodukter.

Det är uppenbart att Bernts hjärta klappar för museét och dess verksamhet. Bernts insatser har berikat och gjort ett stort avtryck i Ale.

Kontakt

Kontaktcenter

Telefon 0303-70 30 00

E-post kommun@ale.se

Öppettider

Måndag–fredag kl 08.00–16.30

Ytterligare telefontid tisdag kl 16.30–18.00

 

Postadress

Ale kommun

449 80 Alafors

Hitta hit

Ale torg 7, Nödinge

Uppdaterades: 16 maj 2024
Informationsägare: Kommunledningsförvaltningen