Länk till startsidan

Föreningsgalan 2021

Tisdag 13 april livesändes den tredje upplagan av Ales föreningsgala via Ale kommuns Facebook-sida.

Galan leddes av den musikaliska duon Stina Klintbom och David Carbe och sändes från teaterscenen i Ale kulturrum. Kvällen innehöll prisutdelningar, uppvaktning av mästare i Ale och kulturstipendiater samt sång och musik.

Årets prestation

Hålanda hembygdsförening

Under de senaste åren har föreningens medlemmar arbetat intensivt med att rusta upp och säkerställa flera viktiga kulturarv i Hålanda. Efter mycket slit och stort engagemang av medlemmar och en engagerad allmänhet lyckades man efter två säsongers jobb till slut få igång den vattendrivna Drottninggärdets såg. Sågen hade då stått still i många, många år. Under 2020 påbörjade man även ett omfattande arbete med att rusta upp den mer än 100 år gamla Ingelskrogens smedja, med målsättningen att den på lång sikt ska gå att få i brukbart skick. En kämparinsats för att bevara ett viktigt kulturarv i Hålanda och Ale.

Årets ledare

Tobias Hellman, Ale Innebandyförening

Tobias ÄR Ale Innebandyförening och bor i stort sett i innebandyhallen. Är det inte pojkar 10 år eller flickor 15 år så spelar han själv med seniorerna eller är på styrelsemöte. Alltid med ett leende och alltid med en klar plan. Tobias är en fantastisk ungdomsledare och det är en fröjd att se honom använda sin pedagogik för att leda och leka med sina ungdomsgrupper, som båda är bland föreningens största, vilket Tobias har en stor del i. Han är pedagogisk, ödmjuk, positiv och en fantastisk förebild för barnen och ungdomarna.

Årets eldsjäl

John Stjerna, Alebacken SK

John har sannerligen lagt ner sin själ och sitt hjärta i Alebacken. Det finns inga tvivel om att John brinner för att driva och utveckla anläggningen, och hans engagemang verkar i det närmaste outsinligt. Antalet ideella timmar som han investerat i föreningens verksamhet under åren är ofantliga och även om det krävs många eldsjälar för att hålla verksamheten igång så har Johns insats tveklöst en enormt stor betydelse. John är en sann eldsjäl.

Årets förening

Equmenia Guntorp

Equmenia Guntorp är en förening som kämpar med små medel, men som trots det är offensiva och på tårna. De får ”bygdens” barn att vara med i scoutverksamhet och brinner verkligen för detta. När tillfälle ges att visa upp sin verksamhet i olika sammanhang är de alltid redo och ställer upp. Föreningen bidrar starkt till att sprida kunskap och kännedom om vad det innebär att vara scout till många fler än bara sina medlemmar. Under coronaåret som passerade lyckades klubben med att hålla igång sin verksamhet, behålla sina medlemmar och genomföra coronaanpassad verksamhet på ett imponerande sätt. Equmenia Guntorp inspirerar och är ett föredöme för andra föreningar.

Hederspriset

Hans Ulriksson, Nödinge SK Fotboll

Hans har under flera decennier varit engagerad i olika roller för Nödinge SK Fotboll, främst som kassör, och även varit ett av föreningens ansikten utåt mot kommunen, förbund, RF-SISU samt sponsorer. Hans är en eldsjäl med ett varmt och stort hjärta som brinner för att hjälpa och stötta. Det viktigaste för Hans har inte varit framgångar på fotbollsplanen utan att fostra ungdomar och inkludera så många som möjligt i föreningsgemenskapen. Integrationsfrågor ligger honom varmt om hjärtat, Hans var med och startade upp NSK International för bl.a ensamkommande ungdomar och engagemanget för att hjälpa dessa utsatta individer gick inte att ta miste på.

Hans har under sina verksamma år varit en förebild och någon som alla sett upp till med respekt och uppskattning. År 2020 lämnade han kassörsrollen och avslutade sina uppdrag i Nödinge SK Fotboll. Dock lever hans engagemang i Ales föreningsliv i allra högsta grad fortfarande, genom uppdraget i Ales föreningsråd, där han varit delaktig sedan starten 2016. Hans insatser har berikat och gjort ett stort avtryck i Ale.

Kontakt

Kontaktcenter

Telefon 0303-70 30 00

E-post kommun@ale.se

Öppettider

Måndag–fredag kl 08.00–16.30

Ytterligare telefontid tisdag kl 16.30–18.00

 

Postadress

Ale kommun

449 80 Alafors

Hitta hit

Ale torg 7, Nödinge

Uppdaterades: 16 maj 2024
Informationsägare: Kommunledningsförvaltningen