Länk till startsidan

Idrott, motion och fritid

Ale kommun erbjuder ett stort utbud av idrott, motion och friluftsliv. Oavsett om du gillar fotboll, golf, ridning, vandring eller något helt annat, så finns det något för de flesta.

Aktiviteter på Jennylundsområdet

Jennylundsområdet. Fotograf: Mohammad Rajab/Ale kommun

Skapa en aktiv fritid på egen hand

Det finns en hel del aktiviteter som du kan utöva på egen hand utan att gå med i en förening. I Ale finns alla möjligheter till ett rikt friluftsliv. Surtesjön är till exempel en mycket populär bad- och kanotsjö. Härifrån når du ett sammanhängande sjösystem att paddla i, med Gäddevattnet, Stentjärn, Skyrsjön och Kroksjön. Ale har 180 sjöar som är större än en hektar. Några fina badsjöar är Vimmersjön i Nödinge, Hälltorpssjön i Alafors, Hultasjön i Kilanda, och Hålsjön i Hålanda.

Ale är också ett eldorado för sportfiskaren. Stora Kroksjön och Abborresjön är några exempel.

Västsveriges sista vildmark

Det vackra Vättlefjäll erbjuder omväxlande natur med ett flertal markerade vandringsleder och motionsspår. Dammekärr i Nödinge är kommunens största motionscentral, och därifrån utgår många leder och spår. Vintertid finns här elljusspår med snökanon för dem som vill åka längdskidåkning. Utförsåkarna söker sig till Alebacken i Alafors som har elbelysning och kanonsnö.

Risveden brukar ibland beskrivas som den sista vildmarken i Västsverige. Ett av de få områden där man fortfarande hittar väglöst land och kan njuta av fantastiska naturupplevelser.

Gå med i en förening

Om du är intresserad av att gå med i en förening eller idrottsklubb finns ett brett utbud att välja mellan. Du kan söka i vårt föreningsregister för att hitta kontaktuppgifter till den förening du är intresserad av.

Kontakt

Kontaktcenter

Telefon 0303-70 30 00

E-post kommun@ale.se

Öppettider

Måndag–fredag kl 08.00–16.30

Ytterligare telefontid tisdag kl 16.30–18.00

 

Postadress

Ale kommun

449 80 Alafors

Hitta hit

Ale torg 7, Nödinge

Uppdaterades: 16 maj 2024
Informationsägare: Kommunledningsförvaltningen