Länk till startsidan

Föreningsgalan 2019

Torsdag 7 mars 2019 anordnades Ales första föreningsgala i fantastiska Konferens Ahlafors Fabriker.

Priser

Under föreningsgalan delades ett antal priser ut till föreningar och individer.

  • Årets eldsjäl – en person vars insats haft stor betydelse för föreningens medlemmar och dess verksamhet.
  • Årets förening – en förening som utvecklat sin verksamhet och som har stor betydelse för många invånare i Ale.
  • Årets prestation – en förening eller person som gjort en enastående prestation under 2018.
  • Årets ledare – en ledare för barn- och ungdomar som är en bra förebild och som haft stor betydelse för föreningens barn- och ungdomsverksamhet under 2018.
  • Hederspriset - en person eller förening som genom sina bestående insatser berikat och gjort ett stort avtryck i Ale.

Årets prestation

Ale Riksteaterförening

När Ale Riksteaterförening ställdes inför utmaningen att inte kunna bedriva sin verksamhet på grund av ombyggnationen i Ale kulturrum, hade man två val: pausa eller tänka nytt. Föreningen valde att göra det senare och har gjort det med den äran. Verksamheten har flyttats ut till olika platser i kommunen, till glädje för många och har gjort att man breddat sin målgrupp och spridit kulturutbudet i Ale. En prestation värd att hyllas.

Årets ledare

AnnTherese Johansson och AnnLouise Othzén Johansson, Ale Aerobic & Dansstudio

AnnTherese och AnnLouise har ett stort engagemang och en bred kompetens. Ledarskapet genomsyras av en stor portion glädje och en förmåga att kunna se och möta alla individer på deras nivå. De månar om sina gymnaster och lägger stort fokus på att coacha individerna till att bli den bästa versionen av sig själva. AnnTherese och AnnLouise är fantastiska förebilder och lever som de lär. De förtjänar att hyllas för sina insatser.

Årets eldsjäl

Shadrach Odhiambo, Ale Boxningsklubb

Shadrach Odhiambo har under många år varit den drivande kraften bakom föreningen Ale Boxningsklubb. Genom sitt stora engagemang och intresse för boxningssporten har han inspirerat och motiverat många barn och unga i Ale med omnejd att börja med boxning. Hans driv och passion bidrar till att locka nya medlemmar till klubben. Under sommaren 2018 ansvarade han för föreningens lovverksamhet för barn och ungdomar, en verksamhet som var igång alla vardagar under hela sommarlovet.

Shadrach är på klubben varje dag, måndag till fredag. Hans hjärta brinner för att skapa goda samhällsmedborgare, med boxningen som verktyg. Han är en sann eldsjäl.

Årets förening

Skepplanda BTK

Skepplanda BTK firade under 2018 sitt 70-årsjubileum och kan stoltsera med en fantastisk verksamhet som präglas av jämställdhet, inkludering, integration, samverkan och ett stort samhällsengagemang.

I en tid när många ungdomar lämnar den organiserade lagidrotten har föreningen lyckats få igång ett juniorlag bestående av ensamkommande killar samt killar som tidigare slutat med fotboll, men som återrekryterats till föreningen. På ungdomssidan har en samverkan med grannklubben Lödöse Nygård IK etablerats vilket stimulerat fler till att fortsätta med fotboll. Samverkan sker också med Skepplanda Pensionärsförenings boulesektion samt Skepplanda Hembygdsförening. Detta är enbart några exempel på varför föreningen är värda att hyllas som årets förening.

Hederspriset

Gerhard Sager, Skepplanda BTK

Det finns få individer i Ale som kan mäta sig med Gerhard Sager när det gäller ideella tjänstgöringsår i det lokala föreningslivet. Han har under 46 års tid innehaft olika funktioner i Skepplanda BTK. Parallellt med detta har han också varit verksam på distrikts- och förbundsnivå samt haft uppdrag på internationell nivå.

Gerhard har tagit initiativ till många av de satsningar som Skepplanda BTK gjort under årens lopp, bland annat uppstarten av damfotboll och handboll. Hans insatser har berikat och gjort ett stort avtryck i Ale.

Kontakt

Kontaktcenter

Telefon 0303-70 30 00

E-post kommun@ale.se

Öppettider

Måndag–fredag kl 08.00–16.30

Ytterligare telefontid tisdag kl 16.30–18.00

 

Postadress

Ale kommun

449 80 Alafors

Hitta hit

Ale torg 7, Nödinge

Uppdaterades: 16 maj 2024
Informationsägare: Kommunledningsförvaltningen