Länk till startsidan

Föreningsgalan 2020

Fredag 6 mars 2020 anordnades Ales andra föreningsgala i Alafors medborgarhus.

Omkring 100 personer deltog under kvällen, som innehöll god mat, fantastisk underhållning och lyckliga pristagare. Samarbetspartners till galan var RF-SISU Västra Götaland, Alekuriren och Klädkällaren.

För underhållningen under kvällen stod Robin Lillfors och Per Hellman, elever från Ale kulturskola, UKM-gruppen (Wilma Gustafsson, Tobias Skyman och Anton Karlsson), Stina Klintbom och kvällen avslutades med uppträdande av No Tjafs.

Årets prestation

Julia Svennblad, Bohus IF

I augusti 2019 var det dags för ungdoms-SM utomhus där Julia hade som mål att försvara sina dubbla SM-guld från 2018 på 1500 meter hinder och 800 meter. Det gjorde hon, med besked. Det blev trippla SM-guld i F16-klassen på distanserna 1500 meter, 1500 meter hinder och 800 meter. En prestation utöver det vanliga.

Lägg därtill att Julia, innan dess, i mars tagit guld på 1500 meter under ungdoms-SM inomhus och man förstår att det här en tjej med en vinnarskalle utöver det vanliga.

Årets ledare

Martin Ahl, Alebrottarna

Martin har ett fantastiskt driv och lägger ner otaliga timmar i brottningslokalen. Med glädje och disciplin får han fler och fler barn och ungdomar att känna glädje och gemenskap inom brottningen! Martin är oerhört engagerad i alla barn och ungdomar för att de skall utvecklas både i brottning och som individer. Han har en förmåga att se alla barn på träningarna och är alltid positiv och hjälpsam. Med ett otroligt lugn och stort tålamod visar Martin gång på gång prov på sin välutvecklade pedagogiska förmåga, där han lyckas fånga barnens koncentration och stöttar dem till att lära nytt med lust.

Martin är en förebild som ledare.

Årets eldsjäl

Eva Borgede, FUB Ale

Eva har under många år varit den drivande kraften i föreningen Ale FUB med ett enormt patos för att hjälpa barn, ungdomar och vuxna med funktionsvariation. Hon tar sig alltid tid för alla, oavsett vem det är. Med en ängels tålamod och en outtröttlig vilja till att göra gott bidrar hon till att skapa en bättre tillvaro för många av Ales invånare som lever med en funktionsvariation. Evas hjärta brinner för att ge alla personer möjlighet att utvecklas, bli sedda och inkluderade i vårt samhälle.

Eva är en sann eldsjäl.

Årets förening

Bohus Gymnastikförening

Bohus Gymnastikförening erbjuder fysisk aktivitet för alla åldrar och har under de senaste åren utvecklat och utökat sin verksamhet enormt. Redskapsgymnastik, parkour, cheerleading, motionsgymnastik, rytmik, dans, bamsegympa – listan på föreningens utbud kan göras lång. Föreningen växer i antalet medlemmar och mottot är att alla ska ha en möjlighet att träna utifrån sina egna förutsättningar. Under hösten 2019 startades även redskapsgymnastik för barn med funktionsnedsättning. Kostnaden för att delta är bland de lägsta i kommunen, vilket bidrar till att fler har möjlighet att vara med. Dessutom satsar föreningen helhjärtat på att skapa en trygg föreningsmiljö genom utbildning och utveckling.

Bohus Gymnastikförening är ett föredöme och inspiration för andra föreningar.

Hederspriset

Ann Franzén, Bibliotekets vänner i norra Ale

Det finns få individer i Ale som kan mäta sig med Ann vad gäller föreningsengagemang. Många är de föreningar som under årens lopp fått ta del av Anns kunskap och erfarenhet, såväl inom idrott som kultur. Trots att hon numera försöker dra ner på sina åtaganden, så dyker hon ändå upp i olika föreningar och i sammanhang där det handlar om att jobba för att stärka föreningslivet. Idag bidrar hon framförallt till kulturlivet i Ale.

Anns insatser har berikat och gjort ett stort avtryck i Ale.

Kontakt

Kontaktcenter

Telefon 0303-70 30 00

E-post kommun@ale.se

Öppettider

Måndag–fredag kl 08.00–16.30

Ytterligare telefontid tisdag kl 16.30–18.00

 

Postadress

Ale kommun

449 80 Alafors

Hitta hit

Ale torg 7, Nödinge

Uppdaterades: 16 maj 2024
Informationsägare: Kommunledningsförvaltningen