Länk till startsidan

Mästare i Ale

I samband med föreningsgalan sker uppvaktning av de personer som under det senaste året vunnit ett svenskt eller internationellt mästerskap.

Kriterier

Ett antal kriterier krävs för att komma med som mästare i Ale.

  • Svensk mästare eller högre (NM, EM, VM med mera)
  • Vinst under 2024
  • Vinst genom en förening i Ale kommun

Anmälan till Mästare i Ale

Vi behöver din hjälp att hitta alla mästare i Ale! Fyll i nedanstående formulär så kommer alla mästare att bjudas in till uppvaktningen som sker i samband med föreningsgalan.

Vi behöver ha anmälan senast januari 2025.Uppgiftslämnarens personuppgifter (om annat än mästaren)
Uppgiftslämnarens personuppgifter (om annat än mästaren)
Tidigare mästare i Ale

Mästare i Ale 2023

Under föreningsgalan, som arrangerades 6 mars 2024, uppmärksammades de idrottare som blivit mästare under 2023.

Felicia Larsson

Ks bandy, VM-guld i bandy med F17-landslaget

Tea Kasp, Alebrottarna

Alebrottarna, Tea tog guld på ungdoms SM i 69kg klassen. Blev för detta uttagen till svenska landslaget där hon tävlade i svenska trikån i Nordiska mästerskapen och tog ett silver.

Linus Almthen och Casper Andersmård

Ale Trial, Linus försvarade guldmedaljen från 2022 i Elitklassen och Casper Andemård tog guld i sin första totala titel i Ungdomsklassen.

Eje Carlsson, Thomas Pantzare, Richard Levin Andersson, Camilla Andréasson, Camilla Berndtsson

Skepplanda Sportskyttar, Olympisk trap är en av de grenar som finns inom lerduveskytte. I Sverige finns endast ett fåtal banor för just olympisk trap och en av dessa återfinns i skogen utanför Skepplanda, där Skepplanda Sportskyttar har sin hemvist.

Guldmedaljerna togs i lag av Thomas Pantzare, Rickard Levin Andersson och Eje Carlsson, i herrklassen av Rickard Levin Andersson, i mixedklassen av Rickard Levin Andersson och Camilla Berndtsson samt i damklassen av Camilla Andreasson.

Mästare i Ale 2022

Under föreningsgalan, som arrangerades 8 mars 2022, uppmärksammades de idrottare som blivit mästare under 2023.

Emil Levinsson

Ale Trialklubb, SM-guld i juniorklassen. Emil vann under 2022 alla sex SM-deltävlingar och vann överlägset poängmässigt.

F17-laget

Surte Bandyklubb/Kareby IS, SM-guld i F17, bandy. F17-laget lyckades säsongen 2021/22 med bedriften att försvara SM-guldet. Laget gick dessutom obesegrade genom hela seriespelet och slutspelet.

Ellen Sjöberg

Bohus Taekwon-Do, SM-guld i grenarna TUL, sparring och spec teknik för seniorer, taekwon-do. Redan under 2021 tog Ellen 3 SM-guld som junior. Under SM 2022 valde Ellen att ställa upp i seniorklassen (trots att hon fortfarande är junior) och lyckades med bedriften att ta hem 3 nya SM-guld i grenarna TUL (mönster), Sparring och spec teknik.

Eje Carlsson

Skepplanda Sportskyttar, SM-guld individuellt samt i lag, olympisk trap. Eje bärgade två SM-guld, ett individuellt och ett i lag (tillsammans med Richard Levin Andersson och Thomas Pantzare).

Thomas Pantzare

Skepplanda Sportskyttar, SM-guld, mixed lag samt i lag, olympisk trap. Thomas kammade hem två SM-guld i klasserna mixed lag (tillsammans med Camilla Andrásson) samt i lag (tillsammans med Eje Carlsson och Richard Levin Andersson).

Camilla Andréasson

Skepplanda Sportskyttar, SM-guld, mixed lag, olympisk trap. Camilla tog tillsammans med Thomas Pantzare SM-guld i mixed lag.

Richard Levin Andersson

Skepplanda Sportskyttar, SM-guld i lag, NM-Guld individuellt och i lag (samt EM-silver), olympisk trap. Richard kan summera ett framgångsrikt 2022, med SM-guld i lag (tillsammans med Eje Carlsson och Thomas Pantzare) och två NM-guld, varav ett individuellt samt ett i lag (tillsammans med Eje Carlsson).

Förutom SM- och NM-gulden så gjorde även Rickard sin bästa prestation i en internationell tävling och tog hem ett silver i EM i lerduveskytte. Detta är första medaljen på ca 40 år som Sverige tog i EM i disciplinen Olympisk Trap. Med denna placering tog han hem en kvotplats till Sverige inför OS 2024.

Gunilla Wallengren

Bohus IF, SM-guld, halvmarathon samt 100 meter och 200 meter, parafriidrott. Gunilla Wallengren har under 2022 bättrat på sin smått otroliga medaljsamling med ytterligare 3 SM-guld. Det första guldet bärgades på SM i halvmarathon i Anderstorp i juli, vilket var det första SM som arrangerats för parafriidrottare på halvmarathon och således också Gunillas första SM-guld på denna distans. Gunilla tog även SM-guld på 100 meter och 200 meter på SM i friidrott i Norrköping i början av augusti.

Rasmus Gyllenberg

Skepplanda Skytteförening, Nordisk och svensk mästare x 4 i dynamiskt korthållsgevär, gevär och pistol. Rasmus har vunnit inte mindre än fyra titlar under 2023 i dynamiskt sportskytte, 2 SM- och 2 NM-guld.

Mästare i Ale 2021

Under föreningsgalan, som arrangerades 9 mars 2022, uppmärksammades de idrottare som blivit mästare under 2021.

Daniel Andreasson, Lewis Nyberg, Oscar Alfredsson, David Lundin och Linus Almthén

Ale Trialklubb, SM-guld i lag-SM samt individuellt. Ale Trialklubb har sannerligen skapat en vinnarkultur att avundas. Under många år har det regnat medaljer över klubbens åkare och 2021 var inget undantag. Klubben försvarade sitt SM-guld i lag, i överlägsen stil bör tilläggas, och dessutom bärgade Linus Almthén ett SM-guld individuellt.

Gunilla Wallengren

Bohus IF Friidrott, två SM-guld på 100 m och 200 m i R2-klassen på SM i friidrott. Gunilla Wallengren är rutinerad som få, med en karriär som sträcker sig över fyra decennier och deltagande på åtskilliga SM, EM, VM och Paralympics. Normalt tävlar Gunilla i medeldistans (1 500-5 000 meter). När hon deltog på friidrotts-SM i Borås i augusti 2021 var det dock distanserna 100 och 200 meter som gällde. Gunilla lyckades bärga dubbla guld, som innebar att hon totalt under sin karriär tagit smått otroliga 80 SM-guld.

Ida Bengtsson

OK Alehof, EM-guld i stafett under ungdoms-EM i orientering i Litauen. Under ungdoms-EM skickade Sverige en trupp bestående av fyra killar och fyra tjejer, där Ida var en av dem. Ida var också en starkt bidragande orsak till det svenska stafettlagets framgång. Ida sprang den andra sträckan och förde upp Sverige i ledning, en ledning som stod sig in i mål. Guldet var Sveriges enda medalj under mästerskapet.

Rickard Levin Andersson, Thomas Pantzare, Evald Kullander, Eje Carlsson och Camilla Andreasson

Skepplanda Sportskyttar, SM-guld i lag, junior, herr samt mixedklassen. Olympisk trap är en av de grenar som finns inom lerduveskytte. I Sverige finns endast ett fåtal banor för just olympisk trap och en av dessa återfinns i skogen utanför Skepplanda, där Skepplanda Sportskyttar har sin hemvist. Under SM-tävlingarna 2021 lyckades föreningen vinna hela fyra guld, tre silver och tre brons.

Guldmedaljerna togs i lag av Thomas Pantzare, Rickard Levin Andersson och Eje Carlsson, i juniorklassen av Evald Kullander, i herrklassen av Thomas Pantzarei samt i mixedklassen av Thomas Pantzare och Camilla Andreasson.

Ellen Sjöberg

Bohus Taekwon-Do, Tre SM-guld i Taekwon-Do. Taekwon-Do betyder ”foten och handens väg” och är en kampsport med koreanskt ursprung. Föreningen Bohus Taekwon-do startades 2012 och har på kort tid vuxit till en stark förening, som också nått många framgångar i tävlingssammanhang. Den mest framgångsrika av föreningens adepter är Ellen Sjöberg. Under 2021 deltog hon i både SM, EM och VM och resultatet blev tre guldmedaljer i SM, ett silver i EM och en fjärdeplats på VM.

Mästare i Ale 2020

Under föreningsgalan, som arrangerades 13 april 2021, uppmärksammades de idrottare som blivit mästare under 2020.

KS Bandy F17

Statistiken från säsongen talar sitt tydliga språk, Kareby/Surtes F17-lag gick obesegrade genom hela seriespelet och även slutspelet och kunde i mars 2020 kröna en fantastisk bandysäsong med ett SM-guld efter en gastkramande final mot Skirö AIK.

Anton Lorensson, Daniel Andreasson, David Lundin, Lewis Nyberg och Linus Almthén

Ale Trialklubb. När lag-SM avgjordes i Nyköping i början av oktober gjorde Ale Trialklubbs åkare en fenomenal insats. De lyckades att vinna lag-SM med bred marginal. Lagets överlägsenhet var imponerande, Ale TK:s lag hade totalt endast fyra prickar, tvåan 53 prickar och trean i tävlingen 86 prickar.

Ida Bengtsson

OK Alehof. Orientering är en tuff och krävande sport och en som har rätt egenskaper för att lyckas är Ida Bengtsson, tävlande för OK Alehof. Ida lyckades med bedriften att vara bäst när det gällde som mest och vann USM i långdistansorientering i klassen D16.

Ellen Sjöberg

Bohus Taekwon-Do. Taekwon-Do betyder ”foten och handens väg” och är en kampsport med koreanskt ursprung. En av de som lärt sig att bemästra denna konst är Ellen Sjöberg, tävlande för Bohus TKD. Under 2020 kammade Ellen hem dubbla guld i SM och lyckades med bedriften att vinna både i sparring och specialteknik.

Rickard Andersson, Martin Jansson & Ulf-Inge Dahlgren

Skepplanda Sportskyttar. Olympisk trap är en av de grenar som finns inom lerduveskytte. Under 2020, när SM avgjordes på hemmaplan, dominerade Skepplanda Sportskyttar i lagtävlingen. Föreningen vann guld med sitt första lag och silvret bärgades av andralaget.

Mästare i Ale 2019

Under föreningsgalan, som arrangerades 6 mars 2020, uppmärksammades sex idrottare som blivit mästare under 2019.

Julia Svennblad

Bohus IF Friidrott. Julia vann trippla guld i ungdoms-SM utomhus på 800 meter, 1500 meter och 1500 meter hinder. Dessutom vann Julia ett guld i ungdoms-SM inomhus på 1500 meter.

Anton Lorensson, Daniel Andreasson, David Lundin och Linus Almthén

Ale Trialklubb. Laget vann guld i lag-SM efter att ha vunnit båda deltävlingarna.

Joakim Östling

Frisbeeklubben 360. Joakim vann guld i SM i discgolf.

Moa Friman

KS Bandy. Moa tog VM-guld i bandyns F17-mästerskap. Moa uppmärksammades dock i samband med kommunfullmäktiges möte vid ett tidigare tillfälle.

Mästare i Ale 2018

Under föreningsgalan, som arrangerades 7 mars 2019, uppmärksammades två idrottare som blivit mästare under 2018.

Julia Svennblad

Bohus IF Friidrott. Julia Svennblad, tävlande för Bohus IF Friidrott, vann under 2018 dubbla guld i ungdoms-SM i friidrott som ägde rum i Stockholm. I klassen F15 vann hon både 1500 meter hinder och 800 meter. En imponerande prestation.

Linus Almthén

Ale Trialklubb. Linus Almthén, från Ale Trialklubb, blev under 2018 nordisk juniormästare i trial på hemmabanan i Surte. Linus är 16 år och kört trial sen han var tre år. Han har trots sin ringa ålder redan samlat på sig en hel del nationella och internationella medaljer, bland annat blev han 2017 totaltvåa i ungdoms-EM och har också blivit svensk juniormästare.

Kontakt

Kontaktcenter

Telefon 0303-70 30 00

E-post kommun@ale.se

Öppettider

Måndag–fredag kl 08.00–16.30

Ytterligare telefontid tisdag kl 16.30–18.00

 

Postadress

Ale kommun

449 80 Alafors

Hitta hit

Ale torg 7, Nödinge

Uppdaterades: 16 maj 2024
Informationsägare: Kommunledningsförvaltningen