Länk till startsidan

Boendemiljö

Var du bor och hur bostaden är byggd och underhållen kan ha stor betydelse för hur du mår. Dålig ventilation, nya bygg- och inredningsmaterial, buller, lukt, fukt och mögel kan bidra till att du får besvär.

Vem ansvarar för boendemiljön i min fastighet?

Har du problem med boendemiljön ska du i första hand vända dig till din fastighetsägare. Fastighetsägaren har ansvar för underhåll och skötsel av fastigheten. Även du som hyresgäst har ett ansvar för att sköta din lägenhet och se till att du inte stör grannarna.

Vad du kan göra själv

Det finns en hel del som du kan göra själv för att förbättra din boendemiljö och förhindra att problem uppstår. Information om riktvärden, mätningar och en del enklare lösningar till vissa av problemen hittar du på följande sidor:

Om problemet är kvar

Om störningen fortsätter trots att du kontaktat din fastighetsägare och gjort det du kan för att själv rätta till problemet, kan du kontakta oss via kontaktcenter på telefon 0303–70 30 00 eller kommun@ale.se.

Foto: Malin Kihlström
Energi- och klimatrådgivningen

Välkommen att kontakta kommunens energi- och klimatrådgivare för rådgivning kring uppvärmning, solceller, energieffektivisering m.m.

Kontakt

Kontaktcenter

Telefon 0303-70 30 00

E-post kommun@ale.se

Öppettider

Måndag–fredag kl 08.00–16.30

Ytterligare telefontid tisdag kl 16.30–18.00

 

Postadress

Ale kommun

449 80 Alafors

Hitta hit

Ale torg 7, Nödinge

Uppdaterades: 4 mars 2024
Informationsägare: Samhällsbyggnadsförvaltningen