Länk till startsidan

Betala med e-faktura eller autogiro

Du kan enkelt betala dina fakturor från Ale kommun med e-faktura eller autogiro. Då säkerställer du att du får din faktura i tid.

Betala med e-faktura

Om du är ansluten till en internetbank kan du betala dina fakturor från Ale kommun som e-faktura. Tjänsten är kostnadsfri och miljövänlig. När du har anmält e-faktura får du inte längre någon pappersfaktura med posten. Du får e-fakturan du vid samma tidpunkt som du skulle ha fått pappersfakturan.

Fakturan ser ut som en vanlig pappersfaktura och innehåller alla uppgifter så som OCR-nummer, belopp och förfallodag. Du anger bara vilket bankkonto du vill betala från och signerar som vanligt. När du har godkänt din e-faktura hos din Internetbank ser banken till att den betalas på förfallodagen.

Du hittar alla dina e-fakturor hos din internetbank. Kom ihåg att regelbundet kontrollera om du har några e-fakturor som har kommit in för betalning. Vissa banker erbjuder aviseringar via SMS ocheller e-post när du har fått ny e-faktura. Om du missar att betala din e-faktura utgår en betalningspåminnelse som skickas i pappersform. En betalningspåminnelse skickas aldrig elektroniskt.

Har du frågor om betalningen behöver du kontakta din Internetbank. Om du har du frågor om innehållet i fakturan kontaktar du den referens som finns angiven på fakturan.

Hur ansluter jag mig?

Via din Internetbank letar du upp listan över de företag som är anslutna till elektronisk faktura. Sök på Ale kommun och fyll sedan i anmälningsformuläret. Om du vill betala fakturor för renhållning, vatten och avlopp med e-faktura, välj Ale kommun VA/Renhållning och fyll i anmälningsformuläret.

Om du byter bank måste du ansluta dig till e-faktura från Ale kommun igen.

Hur tar jag bort mitt godkännande?

Via din Internetbank letar du upp avanmälan för e-faktura och följer instruktionerna för avanmälan.

Betala med autogiro

Om du vill att fakturan ska dras direkt från ditt konto med autogiro sker anmälan lättast via din internetbank.

  • Anmäl autogiro via din internetbank. Välj Ale kommun.
  • För att slippa onödiga utskrifter rekommenderar vi dig att även ansöka om e-faktura vid autogiro. Gör du det kommer du kunna se dina fakturauppgifter i din internetbank istället för att få ett brev hemskickat. Du undviker på så sätt ett pappersutskick vilket är billigare för kommunen och bättre för miljön.
  • Se avsnitt ovan för information om hur du går till väga för att ansöka om e-faktura.

Om du inte har möjlighet att anmäla autogiro via din internetbank kan du fylla i, skriva på samt skicka in ett medgivande Pdf, 3 MB..

Bankgironummer

Om du ska betala fakturor till Ale kommun är bankgironumret 895-6120.

Kontakt

Kontaktcenter

Telefon 0303-70 30 00

E-post kommun@ale.se

Öppettider

Måndag–fredag kl 08.00–16.30

Ytterligare telefontid tisdag kl 16.30–18.00

 

Postadress

Ale kommun

449 80 Alafors

Hitta hit

Ale torg 7, Nödinge

Uppdaterades: 28 mars 2024
Informationsägare: Kommunledningsförvaltningen