Länk till startsidan

Kommunfakta

Ales strategiska läge – nära Göteborg samtidigt som man har naturen in på knuten – underlättar vardagen för våra invånare och gör det enklare för dem att njuta av sin fritid.

Nära

Här är det nära till både storstaden och landet. I Ale finns fem pendeltågstationer med tåg som går varje kvart i högtrafik.

Aktiv fritid

Ale har gott om fiskevatten, vi har golfbanor, skidbacke och ett stort antal badsjöar och vandringsleder. Vi har även ett rikt föreningsliv och många idrottsklubbar. Med andra ord, här finns goda förutsättningar för en aktiv fritid.

Hållbar livsstil

I Ale arbetar vi för att du ska kunna leva hållbart. Här finns mycket god kollektivtrafik, en elbilspool, snabbladdstation för elfordon och möjlighet att låna en elcykel på biblioteket för att prova på under en vecka. Det finns gott om cykelvägar i kommunen och cykelparkeringar vid varje pendeltågsstation. Vid stationerna finns det dessutom pendelparkeringar för bil så att du slipper köra hela vägen in till Göteborg. Vi ordnar årligen aktiviteter och föreläsningar på tema hållbarhet där invånarna kostnadsfritt kan få exempelvis kunskap om solceller eller sin cykel servad.

Ekonomi och budget

Så använder kommunen skattepengarna.

Befolkningsstatistik

Ale har cirka 33 000 invånare och är en växande kommun. Hit flyttar många som vill uppleva naturen nära storstaden.

Kontakt

Kontaktcenter

Telefon 0303-70 30 00

E-post kommun@ale.se

Öppettider

Måndag–fredag kl 08.00–16.30

Ytterligare telefontid tisdag kl 16.30–18.00

 

Postadress

Ale kommun

449 80 Alafors

Hitta hit

Ale torg 7, Nödinge

Uppdaterades: 13 november 2023
Informationsägare: Kommunledningsförvaltningen