Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Musik

Det finns stora möjligheter att utveckla sitt musikintresse i Ale. Här hittar du information om hur du kan hitta replokaler, spelningar och musikkurser.

Foto: Daria Sannikova / Pixabay

Replokal och studio

Vill du börja spela i band? Eller har du redan ett band men ingenstans att repa? På våra mötesplatser i Bohus, Nödinge och Älvängen finns det replokaler att låna för dig som är 13–20 år. Du kan få hjälp av ungdomscoacherna med att komma igång. Användarvillkoren kan se lite olika ut, men grundutrustning finns i samtliga replokaler. I Bohus finns även en musikstudio att låna, prata med ungdomscoacherna på Arken om du är intresserad av att spela in eller mixa.

  1. Arken i Bohus
  2. Ungkan i Nödinge
  3. Älvgården i Älvängen

Kulturskolans musikkurser

Kulturskolan har kurser i olika instrument; allt från cello till att göra musik i datorn eller sjunga i kör. Du kan också få hjälp att starta ett band och vara med och sätta upp en musikal genom Kulturskolan.

  1. Spana in Kulturskolans musikkurser

Hitta spelningar

Det finns många tillfällen för dig som spelar musik att få framföra eran musik på en scen i Ale. Du kan också arrangera spelningar själv på olika ställen i kommunen.

UKM

Varje år är kulturfestivalen UKM (Ung kultur möts) i Ale där det finns möjlighet för dig att uppträda eller vara med som arrangör.

  1. Mer information om UKM

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den