Länk till startsidan

Ungdomscoacherna

Ale kommuns ungdomscoacher jobbar med stötta dig som är 13–20 år. Du kan vända dig till oss när du har en idé för din fritid – vi hjälper dig att göra den till verklighet!

Broschyr om ungdomscoachernas arbete. Ungdomar i bakgrunden.

Foto: Ale kommun.

Vad gör en ungdomscoach?

Ungdomscoacherna stöttar dig som är ungdom i de fritidsaktiviteter och projekt som du vill vara med i. Det innebär att du kan ta kontakt med oss och planera in en aktivitet som sedan sker på mötesplatsen eller någon annanstans i kommunen.

Vilka aktiviteter kan jag få hjälp med?

Du bestämmer själva vilken aktivitet du vill planera och genomföra, till exempel café, brädspelskvällar, fiske, discon, basket, LAN, sommarläger och mycket mer.

För att arrangera en aktivitet behöver du bara prata med en ungdomscoach. Självklart stöttar vi i den utsträckning som du behöver, att planera något kan vara lätt och du behöver inte ha några förkunskaper. Vi hjälps åt!

På våra mötesplatser (som tidigare kallades fritidsgårdar) finns lokaler och utrustning för olika ändamål så som musik, sport, pyssel, disco, sällskapsspel och massor av annat skoj. Vi kan också hjälpa dig att få tillgång till andra lokaler i kommunen.

När jobbar ungdomscoacherna?

På vardagarna hittar du ungdomscoacherna på Ale kommuns högstadieskolor där vi har rastverksamhet på mötesplatserna för skolår 7–9. Dessutom besöker vi med jämna mellanrum olika gymnasieskolor för att träffa de äldre Aleungdomarna.

På din fritid är vi tillgängliga på vardagar cirka kl 14.00–21.00. Det går också att planera in roliga aktiviteter, evenemang, läger och utflykter under lördagar och lov.

Delaktighet och inflytande för ungdomar

Vi jobbar med att du som är ungdom ska känna:

Delaktighet

Du som är ung ska kunna vara med i till exempel grupper eller projekt där du gör något som känns betydelsefullt och roligt för dig och andra ungdomar. Vi ungdomscoacher hjälper dig att starta upp eller hitta på något som du vill göra.

Inflytande

Du som är ung ska kunna påverka din fritid och ditt samhälle. När du känner att du kan påverka så att det blir bättre för dig själv och andra har du inflytande. Vi ungdomscoacher stöttar dig när du vill påverka och jobbar för att det ska vara så lätt som möjligt för dig att göra din röst hörd.

Vad är på gång?

Det händer alltid många kul grejer i Ale. Du kan vara med på aktiviteter, vara med i olika grupper eller skapa spännande projekt. Hos oss är det allra mesta planerat av ungdomar. Prata med personalen på mötesplatsen om du vill prova på någon idrott, spela spel, fika eller lyssna på musik. Hos oss har du möjlighet att påverka din fritid på riktigt!

I vår app Ung i Ale hittar du information om olika aktiviteter, inspiration om vad går att hitta på och kontaktuppgifter. I appens evenemangskalender På gång kan du alltid se vad som planeras framöver. Du kan också hitta information på vår sida Ung i Ale på Facebook Länk till annan webbplats. och på Instagram, @ungiale Länk till annan webbplats..

Ladda ner appen Länk till annan webbplats.

Kontakt

Kontaktcenter

Telefon 0303-70 30 00

E-post kommun@ale.se

Öppettider

Måndag–fredag kl 08.00–16.30

Ytterligare telefontid tisdag kl 16.30–18.00

 

Postadress

Ale kommun

449 80 Alafors

Hitta hit

Ale torg 7, Nödinge

Uppdaterades: 29 januari 2024
Informationsägare: Kultur- och fritidsförvaltningen