Länk till startsidan

Utegym

Gillar du att träna utomhus? Utegym finns i Alafors, Bohus, Nol, Nödinge och Surte. Alla är välkomna att träna på utegymmen och det kostar ingenting.

Äldre man tränar balans på utegym

Fotograf: Justem Johnsson/Scandinav

Hur funkar det?

I anslutning till redskapen finns, på de flesta gymmen, instruktioner hur du kan göra olika övningar. I vissa fall lyfter du stockar eller tyngder, men ofta tränar du med hjälp av din egen kroppsvikt.

Var finns utegymmen?

Alafors

Vid Furustugan i Alafors finns ett utegym som omfattar åtta olika stationer med instruktioner till respektive redskap. Stationerna omfattar benlyft, dipsräcke, chinsräcke, två olika situpsbänkar, ryggresning, marklyft samt axelpress.

I anslutning till gymmet finns elljusspår och mountainbikeleder.

Hitta till utegymmet i Alafors (karta) Länk till annan webbplats.

Nol

På Arena Träffpunkten finns ett utegym för funktionell träning. Utrustningen omfattar chinsräcke, dip bar med fotstöd, boxar i två olika höjder, monkey bar med romerska ringar, sluttande bänk med hand- och fotstöd samt två skivstänger med 10 respektive 20 kg vikt.

Hitta till utegymmet i Nol (karta) Länk till annan webbplats.

Nödinge

Centrala Nödinge

I centrala Nödinge hittar du Nödinge näridrottsplats, där det finns en militär hinderbana samt en parkourställning för parkour och funktionell träning. Här hittar du även näridrottsplats med konstgräs, skatepark, löparslinga samt en tennisbana med asfaltsunderlag.

På den stora lekplatsen som finns intill näridrottsplatsen finns även hinderbana för de mindre barnen samt ett mindre utegym.

Hitta till hinderbanan i centrala Nödinge (karta) Länk till annan webbplats.

Dammekärr

På motionsanläggningen Dammekärr, som drivs av föreningen OK Alehof, finns ett utegym med fem olika stationer/redskap för funktionell träning. Utrustningen omfattar bland annat chinsräcke, situpsbänk och axelpress.

På Dammekärr finns även elljusspår och en 7-håls discgolfbana.

Hitta till utegymmet på Dammekärr (karta) Länk till annan webbplats.

Surte

På Surte aktivitetspark finns ett utegym för funktionell träning. Utrustningen omfattar chinsräcke, dip bar med fotstöd, boxar i två olika höjder, monkey bar med romerska ringar, sluttande bänk med hand- och fotstöd samt två skivstänger med 10 respektive 20 kg vikt.

På aktivitetsparken finns även boulebana, motionsbänkar, näridrottsplats med konstgräs samt en lekpark för de mindre barnen.

Hitta till utegymmet i Surte (karta) Länk till annan webbplats.

Kontakt

Kontaktcenter

Telefon 0303-70 30 00

E-post kommun@ale.se

Öppettider

Måndag–fredag kl 08.00–16.30

Ytterligare telefontid tisdag kl 16.30–18.00

 

Postadress

Ale kommun

449 80 Alafors

Hitta hit

Ale torg 7, Nödinge

Uppdaterades: 16 maj 2024
Informationsägare: Kommunledningsförvaltningen