Länk till startsidan

Orientering

Alla kan orientera. I Ale är du välkommen att testa på våra registrerade Hittaut-checkpoints oavsett om du är ung eller gammal.

kvinna orienterar på väg mot checkpoint

Fotograf: Johnér/Scandinav

Hittaut

Hittaut är en friskvårdssatsning som samordnas av Svenska Orienteringsförbundet och arrangeras ideellt av lokala orienteringsföreningar, med stöd från sponsorer och partners. OK Alehof ansvarar för Hittaut Ale, med stöd från Ale kommun. Hittaut pågår från vår till höst.

Hittaut är gratis och alla kan delta utifrån sina förutsättningar. Du kan hitta ut tillsammans med andra eller på egen hand. Välj om du vill gå, cykla, springa, åka skateboard, inlines eller något annat. Det finns tillgänglighetsanpassade checkpoints som går att nå på hjul och är märkta med en hjulsymbol. Dessa checkpoints är placerade längs asfalterade eller hårt packade grusvägar, för att vara tillgängliga för dem med till exempel barnvagn, rullstol, permobil, rullator eller cykel.

Utmana grannen, kompisen eller kollegan och följ statistiken över registrerade checkpoints på hemsidan. Du kan hittaut när du vill, för hittaut är tillgängligt dygnet runt från säsongens start till slut. 

Hittaut och hur du registrerar dig Länk till annan webbplats.

Kontakt

Kontaktcenter

Telefon 0303-70 30 00

E-post kommun@ale.se

Öppettider

Måndag–fredag kl 08.00–16.30

Ytterligare telefontid tisdag kl 16.30–18.00

 

Postadress

Ale kommun

449 80 Alafors

Hitta hit

Ale torg 7, Nödinge

Uppdaterades: 16 maj 2024
Informationsägare: Kommunledningsförvaltningen