Länk till startsidan

SMS vid kris eller störning

Vattenläcka? Avstängd väg? När vi inte kan utföra någon av de tjänster som påverkar dig och din vardag vill vi att du så snabbt som möjligt får information om detta. Därför kan vi skicka ut sms för att nå ut med information till dig. Om du vill kan också få informationen som e-post.

SMS-Service

Registrera dig till SMS-Service och få viktig information som berör din adress.

SMS-Service – app Länk till annan webbplats.

Automatiska SMS

Vi skickar också ut SMS i händelse av kris, till exempel gasutsläpp, storbrand eller större olycka. SMS:en skickas utifrån exempelvis gatuadress, postnummer eller valt område på en karta.

Är du skriven på en adress i Ale och har en mobiltelefon som är registrerad på samma adress kommer du automatiskt att få våra SMS-utskick. Ditt mobilnummer hämtas från din teleoperatörs databas. SMS-utskicken används inte för någon form av försäljning eller marknadsföring.

Borde du också få SMS?

Har du skyddat nummer eller oregistrerat kontantkort? Äger du fritidshus eller har en kommersiell fastighet/företagslokal i Ale? Vill du få information om driftstörningar hos en äldre anhörig eller i en obemannad anläggning? Då kan du också registrera dig för SMS-utskick. Du registrerar det mobilnummer som du vill att vi ska skicka SMS till och den adress som du vill få meddelande om.

Vill du inte ha SMS?

Vill du inte att en telefon som står på dig ska få SMS från oss, till exempel en telefon som ditt barn använder? Då kan du avregistrera numret själv. Fyll i ditt telefonnummer i formuläret och välj att avregistrera dig.

Enbart för utskick från Ale kommun

SMS-utskicken används inte för någon form av försäljning eller marknadsföring.

Kontakt

Kontaktcenter

Telefon 0303-70 30 00

E-post kommun@ale.se

Öppettider

Måndag–fredag kl 08.00–16.30

Ytterligare telefontid tisdag kl 16.30–18.00

 

Postadress

Ale kommun

449 80 Alafors

Hitta hit

Ale torg 7, Nödinge

Uppdaterades: 14 november 2023
Informationsägare: Samhällsbyggnadsförvaltningen