Länk till startsidan

Artikeln publicerades kl

Älvängenvarvet stor succé

Premiären för Älvängenvarvet med deltagare från daglig verksamhet blev stor succé förrförra veckan när över 70 personer sprang runt Vikadamm.

Kvinna med solglasögon och medalj runt halsen och nummerlapp på bröstet får kram av man med medalj runt halsen och nummerlapp på bröstet

Hanna Eriksson och Sebastian Sädås kramar om varandra efter loppet. Foto: Jonas Andersson/Alekuriren

– Fantastiskt roligt att vi lyckades få ihop evenemanget. Och extra roligt att så många deltog utifrån allas olika förutsättningar, säger Stina Holländare, enhetschef på Ale kommun.

Start och mål var daglig verksamhets lokaler i Vikadamm i Älvängen. 2,5 km, 1,6 km eller runt huset var distanserna. Syftet med det nya varvet, som man hoppas kunna arrangera fler år, är att verka hälsofrämjande samtidigt som man får en rolig upplevelse tillsammans.

– Responsen var jättepositiv, deltagarna var väldigt stolta över att ha varit med och tagit sig runt. Vid målgången fick alla som deltagit en medalj och det bjöds på korv med bröd samt fika.

Från början var planen att delta i Specialvarvet i Göteborg, ett lopp som riktar sig till personer med funktionsvariationer i regi av Göteborgsvarvet. Men då det visade sig vara för svårt att lösa med logistiken tog man saken i egna händer.

– Då föddes idén, varför inte göra det själva? Och initiativet kommer helt från medarbetarna själva. Vi är jättestolta att vi lyckades anordna detta och att det samtidigt blev en succé är ju fantastiskt.

Bild 1 föreställer Tommy Andersson och Dennis Andersson som var väldigt laddade inför start. Bild 2 föreställer Jakob Svensson, Helene Dahlberg och Jim Hamnelid som värmde upp inför loppet. I bakgrunden syns Kattis Jörnulf. Bild 3 föreställer Peter Simonssen som fick sällskap under varvet av Stina Holländare, enhetschef på Ale kommun. Bilderna är tagna av Jonas Andersson, Alekuriren.

Informationsägare: Kommunikationsenheten