Länk till startsidan

Starta företag

Har du en plan, dröm eller affärsidé som du vill utveckla? Här har vi samlat information och kontaktuppgifter till aktörer som kan hjälpa dig på vägen.

Glad medelålders mörkhårig kvinna sitter vid ett bord hållandes papper och penna och tittar på en ljushårig kvinna mitt emot henne

Foto: Plattform/Scandinav

Nyföretagarcentrum

Nyföretagarcentrum erbjuder bland annat rådgivning och mentorskap. De har ett rikstäckanden nätverk av samarbetspartner och deras rådgivare har nätverk med en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Nyföretagarcentrum Länk till annan webbplats.

Boka kostnadsfri rådgivning

Du kan boka in kostnadsfri, konfidentiell och objektiv rådgivning med i samband med att du ska starta eget företag.

Anmälan till rådgivning på Nyföretagarcentrum Länk till annan webbplats.

Mentor Eget Företag

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Har du några frågor?

Välkommen att kontaka vår rådgivare Helene Johansson, telefon 0735-25 05 92, e-post helene.johansson@nyforetagarcentrum.se

Yesbox

Yesbox är en mötesplats för entreprenörer och innovatörer. Och nyföretagare. Och såklart alla andra som har en affärsidé de vill utveckla. Hit kan du komma och testa dina tankar och bolla dem med andra, få inspiration och professionell stöttning för att ta nästa steg. Här finns verktygen för att ge dina idéer och innovationer vingar.

yesboxgoteborg.se Länk till annan webbplats.

Business Region Göteborg

Business Region Göteborg (BRG) erbjuder en rad kostnadsfria tjänster till personer i Göteborgsregionen som vill starta eget företag. BRG anordnar regelbundet olika seminarier och workshops för dig som ska starta eget företag, allt ifrån bokföring och hur man gör en affärsplan till skatteregler, anställningsregler och arbetsrätt. Att du samtidigt träffar andra i samma situation och skapar nya kontakter är en bonus.

businessregiongoteborg.se Länk till annan webbplats.

Verksamt.se

På verksamt.se samlar myndigheterna Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket information och e-tjänster som du som ska starta eller driver företag kan ha nytta av.

verksamt.se Länk till annan webbplats.

Kontakt

Näringsliv

Telefon 0303-70 30 00

E-post kommun@ale.se

 

Näringslivschef Per Brohagen
E-post per.brohagen@ale.se

Näringslivsutvecklare Alexander Kassay
E-post alexander.kassay@ale.se

Postadress

Ale kommun

449 80 Alafors

Hitta hit

Ale torg 7, Nödinge

Uppdaterades: 20 februari 2024
Informationsägare: Kommunledningsförvaltningen