Länk till startsidan

Rådgivning och stöd

Vi kan hjälpa till både med samverkan med kommunen och med rekrytering.

Företagslots

Vill du som företagare få information om vilka tillstånd du behöver för att etablera dig i Ale kan du boka ett möte med företagslotsen i Ale.

Både befintliga och blivande företagare kan kontakta företagslotsen om allt från tillstånds- och markfrågor till kontaktuppgifter till rätt personer, aktörer och myndigheter kopplade till företagande och entreprenörskap i Ale. Genom att vända dig till företagslotsen får du snabbt svar på frågor och en överblick över eventuella tillstånd du behöver för din verksamhet. I företagslotsen finns samlad specialkompetens från olika verksamheter inom kommunen.

Exempel på vad du kan få hjälp med

  • Samordning när det gäller frågor kring ditt ärende
  • Kartläggning av tillstånd för din verksamhet
  • Kontakter i kommunen
  • Tips om mark och lediga lokaler
  • Allmän rådgivning samt information om nyföretagande

Boka möte

Välkommen att boka möte via vårt kontaktcenter på telefon 0303-70 30 00.

Hjälp med rekrytering

Vill du anställa? Ales arbetsmarknads- och försörjningsstödsenhet underlättar gärna din rekrytering. Här finns möjlighet till samarbete genom att kvalificerade medarbetare matchas till ditt företags behov och underlättar din rekrytering.

Matcha ditt företags behov

Vi arbetar med hållbara lösningar för arbetssökande Alebor och för dig som företagare. Vi identifierar resurser och kvalificerade medarbetare som matchar ditt företags behov.

Underlättar er rekrytering

Vi coachar arbetssökande till sin nästa anställning. Som experter på målgruppen och med många års erfarenhet av rekrytering känner vi oss trygga och kan erbjuda dig som företagare en smidig rekryteringsprocess. Vi tar ansvar och erbjuder introduktionsstöd samt kontinuerliga uppföljningar för att garantera att du är nöjd.

Vi hjälper er

Vi erbjuder arbetskraft, arbetsplatsanalyser, unik matchning och dessutom ökad mångfald för ditt företag. Förutom rekrytering arbetar vi med praktik och arbetsträning. Kanske kan vi hitta ett samarbete? Kontakta oss på telefon 0303-70 30 00

Kontakt

Näringsliv

Telefon 0303-70 30 00

E-post kommun@ale.se

 

Näringslivschef Per Brohagen
E-post per.brohagen@ale.se

Näringslivsutvecklare Alexander Kassay
E-post alexander.kassay@ale.se

Postadress

Ale kommun

449 80 Alafors

Hitta hit

Ale torg 7, Nödinge

Uppdaterades: 15 december 2023
Informationsägare: Kommunledningsförvaltningen