Ale kommuns logga
  1. Information om hur Ale kommun arbetar kring coronavirus/sjukdomen covid-19 hittar du på ale.se/corona.
  1. Tisdagen den 22 juni kl. 08.00-12.00 uppdaterar vi vår e-tjänstportal. Vissa e-tjänster kommer därför inte att vara tillgängliga under dessa timmar.
Lyssna på sidan Lyssna

Program läsår 2019-2020

Skolorna i Ale arbetar med Skapande skola. Representanter från skolorna bildar en arbetsgrupp där elevernas kreativa utveckling och önskemål är i fokus. Här nedanför hittar du innehållet i programmet för läsåret 2019-2020. För mer information, kontakta Sofie Rittfeldt.

Förskoleklass: Rytmik

Rytmik är en musikpedagogik som bygger på kopplingen mellan musik och rörelse. Rytmikpassen blir en mix av sång, musik, rytm och rörelse. Barnen får dansa och röra sig till musik, spela rytmer själva, klura ut rörelser för fingrarna och ibland bara sitta i lugn och ro och lyssna.

Årskurs 1: Dansväskan

En glädjefylld dansupplevelse på ett lek- och fantasifullt sätt! Genom dansen övar vi bland annat på kroppsmedvetenhet, samarbete, inlevelseförmåga, lyhördhet och kreativitet. Helena besöker varje klass 3 gånger och inspirerar till egna aktiviteter efter besöket i klasserna.
Läs mer om Dansväskan Länk till annan webbplats.

Årskurs 2: Skulptur, Vår Vintergata

Konstnären Karl Chilcott arbetar tillsammans med eleverna på temat Vår Vintergata. Alla får skapa sin egen lilla planet eller komet i trä. Projektet förenar konst, lek, ekologi naturetik och gestaltar elevernas tankar och känslor inför framtiden.
Läs mer om Karl Chilcott Länk till annan webbplats.

Årskurs 3: Skulptur, Mitt hus

Vi utgår från vardagen: det som barnen ser och upplever varje morgon och varje kväll. Huset där de bor, gatan där de går, lekplatsen där de möter sina kompisar. Vad känner barnen där? Hur förnimmer de sina hemmiljöer? Med papper och pennor skissas husen där vi bor eller skulle vilja bo och sedan skulpterar och färglägger barnens visioner i trä. Resultatet blir ett litet universum med barnens hus och hem som spegelbild om deras vardagliga liv och kulturella miljöer, stadsdelens arkitektur. Med konstnären Karl Chilcott.
Läs mer om Karl Chilcott Länk till annan webbplats.

Årskurs 4: Instrument- och musikworkshop

Tre professionella tonsättare och musiker turas om att jobba med det här projektet där två är närvarande vid varje klassbesök. Vi arbetar 90 minuter med varje klass och då hinner alla deltagare bygga varsitt blåsinstrument som de sedan får behålla. Spelövningen är utformad så att det ska vara enkelt att följa med på de nybyggda instrumenten, även för de barn som spelar ett instrument för första gången.

Årskurs 5 & 6: Cirkusskola med Richardo

Richardo är en välkänd balanskonstnär som kommer till er skola och håller i en workshop med eleverna. Den anpassas efter förutsättningarna i varje klass och kan se lite olika ut från gång till gång. Cirkusskolan brukar börja med en liten show som inspirerar och sedan får deltagarna får testa olika cirkuskonster. Ibland avslutar vi med en föreställning tillsammans.
Läs mer om Richardo Länk till annan webbplats.

Årskurs 7: Rappworkshop, Gör din grej!

Fröken B kommer till alla sjuor! Vitestar att rappa, skriva egna texter ochavslutar tillsammans i en trygg cypher. Avsikten är dock inte att deltagarnaska lämna tillfället som rappare, utan att de skall inspireras och hitta styrkan i att uttrycka sig.
Läs mer om "Gör din grej!" Länk till annan webbplats.

Särskolan, årskurs 1-6: Äventyr och resfeber

Äventyr och Resfeber är en varm, interaktiv och engagerande föreställning som bjuder in till att vara delaktiga i sång, ramsor och rörelser. Barnen får en musikalisk upplevelse med flera olika instrument på scen och musik i varierade genrer så som blues, folkmusik och opera. Med humor, magi, allvar och glädje får publiken bekanta sig med Idajjan och Josajjan och följa med i deras vänskapsäventyr.
Läs mer om "Äventyr och resfeber" Länk till annan webbplats.

Särskolan, årskurs 4-6: Instrument- och musikworkshop

Se "Årskurs 4".

Särskolan, årskurs 7-9: Rappworkshop, Gör din grej!

Se "Årskurs 7".

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den