Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Program höstterminen 2021

Skolorna i Ale arbetar med Kulturgarantin och Skapande skola. Representanter från skolorna bildar en barnkulturgrupp där elevernas kreativa utveckling och önskemål står i fokus. På denna sida hittar du innehållet i programmet för höstterminen 2021 och vilka veckor som de planeras att genomföras. För mer information, kontakta Sofie Rittfeldt.

Från föreställningen "Fruktlöst uppdrag". Foto: Lina Ikse.

Förskoleklass: Föreställningen "Siden och sågspån" med workshop (v. 46-49)

Hur ska det gå när Siden inte alls vill vara lindansös, som hennes pappa, den stränga cirkusdirektören, har bestämt? Ska hon våga säga ifrån och stå upp för vad hon egentligen vill? Med Teater Smuts. Föreställningen binds sedan samman med workshops där barnen gör klippdockor och skapar ett litet cirkusuppträdande.
Mer information on "Siden och sågspån" Länk till annan webbplats.

Årskurs 1: Dansworkshop "Kropp i rum" (v. 42-48)

Det blir danskonst och en massa tejp, med hjälp av kilometervis av tejp omvandlar vi klassrummet! Vi skapar stora och små rum. Vi dansar även med pannlampor i mörkret. Vi undersöker, presenterar och tolkar upplevelserna och dansen. Eleven blir koreograf, dansare och publik. Med Bronja Novak Lindblad.
Mer information om "Kropp i rum" Länk till annan webbplats.

Årskurs 4: Slöjdworkshop "Gör hopprep" (v. 36-42)

Hantverksworkshop där eleverna får göra rep och tälja handtag som sedan sätts ihop till hopprep. Med Anders Lindberg.

Årskurs 6: Bodypercussion (v. 43-46)

Instrumentet du alltid bär med dig! Kroppen som trummaskin? Absolut! Bröstkorgen blir bastrumma, handklapp är virvelkaggen och fingerknäpp blir hi-hat. Nu är det bara att köra! Med Finn Björnulfson.
Mer information om "Bodypercussion" Länk till annan webbplats.

Årskurs 8: Föreställningen "Fruktlöst uppdrag" (v.40)

Den fria teatergruppen Stolplyckan är svårt skuldsatt. I ett desperat försök att locka till sig en bredare publik och större intäkter tar man ett drastiskt beslut. De ska göra en scenversion av biosuccén Avengers, ett rymdäventyr med övernaturliga hjältar borde väl locka storpublik? Det blir drastisk och dråplig fars med stora känslor och skratt! Med Teater Jaguar.
Mer information om "Fruktlöst uppdrag" Länk till annan webbplats..

Årskurs 9: Föreställningen "Ondskan" (v. 50)

Enmansföreställningen "Ondskan" med Oskar Sternulfs bygger på Jan Guillous roman med samma namn. Det är en otäck, gripande men ändå hoppfull föreställning, som fokuserar på mobbning, våld och utanförskap.

Särskolan, årskurs 1-3: Föreställningen "Äventyr och resfeber" (HT21)

Äventyr och Resfeber är en varm, interaktiv och engagerande föreställning som bjuder in till att vara delaktiga i sång, ramsor och rörelser. Barnen får en musikalisk upplevelse med flera olika instrument på scen och musik i varierade genrer så som blues, folkmusik och opera. Med humor, magi, allvar och glädje får publiken bekanta sig med Idajjan och Josajjan och följa med i deras vänskapsäventyr. Med Ida Gillner och Josefin Lidén.
Mer information om "Äventyr och resfeber" Länk till annan webbplats.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den